© Велко Ангелов В края на миналата седмица три от

...
© Велко Ангелов В края на миналата седмица три от
Коментари Харесай

"Журналистика" от пера и катран

© Велко Ангелов В края на предходната седмица три от официозите на властта - вестниците " Телеграф ", " Монитор " и " Политика ", благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, залпово заляха с цинизъм и надменност журналистката от Стара Загора Венелина Попова. Текст, озаглавен " Олигарсите тормозят лекари, с цел да нападат донорите и Делян Пеевски ", беше оповестен на правилото копи-пейст в трите издания, с цел да бъдат тройно повторени обидите по адрес на Попова. В него тя бе наречена " публицист на повикване " единствено тъй като си беше разрешила да пита три от лечебните заведения в страната кой им е направил дарения от проби за ковид от името на Пеевски?

Токсичната медийна среда, която сътвориха изданията, които депутатът от Движение за права и свободи управлява, от дълго време употребяват страниците си като инструмент за обществен линч против сериозното говорене у нас. Този път нейна жертва стана дълготраен сътрудник на националното радио в Стара Загора, а сега създател на свободна процедура за изданията " Тоест ", " За истината " и " Дневник ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За професионалната си героизъм тя е удостоена с премията " Паница ", а поради следствията си - с няколко правосъдни каузи, приключили в нейна изгода. Анонимните прислужници под прикритие на Пеевски обругаха журналистката единствено тъй като си е разрешила " да наруши комфорта на порочно употребяваната власт ".

Тази офанзива на гузната съвест не е казус за изданията на депутата от Движение за права и свободи. Напротив! Тя е банална като еднотипните истерични текстове, с които изпреварващо е изкалян и дискредитиран всеки, който си разреши сериозно говорене по адрес на Пеевски.

В тазгодишната ранглиста на " Репортери без граница " България още веднъж е класирана на 111 място по независимост на медиите - последното измежду страните, членки на Европейски Съюз. Според разбора, съпътстващ класацията, " в България сериозните публицисти стават жертва на акции за оклеветяване и даже на принуждение ". В края на предходната седмица " Телеграф ", " Монитор " и " Политика " потвърдиха абсолютно точността на тази оценка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР