© Велко Ангелов По времето на соца имаше един скеч

...
© Велко Ангелов По времето на соца имаше един скеч
Коментари Харесай

Залъгани в превода

© Велко Ангелов По времето на соца имаше един скеч за това по какъв начин Адриано Челентано пристигнал в България, застанал пред публицисти, приказвал пет минути разпалено, без да спре, а след него преводачът превел: " Ъъъ, Адриано Челентано сподели добър вечер. "

Горе-долу по този начин се разви визитата на краткотрайно ръководещия посолството на Австралия в Атина Н.Пр. Джон Филп в София. Той беше пристигнал на задача тук поради продължаващото трета седмица нелегално задържане на австралиеца Джок Полфрийман, който беше предварително освободен от пандиза.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Сайтът ПИК провежда шествие в София против предварителното освобождение на Джок Полфрийман

Фотограф: Юлия Лазарова

Във вторник, откакто той се срещна с правосъдния министър Данаил Кирилов и екипа му, от правосъдното министерство изпратиха прессъобщение, в което се твърди, че посланикът е декларирал, че " австралийската страна е наясно, че и сега всичко се развива съгласно българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството ", както и че посланикът няма да съобщи паспорта на Полфрийман, до момента в който не завърши формираното по искане на основния прокурор Сотир Цацаров обновяване на делото по освобождението му.

Това прессъобщение озадачи всички, които познават позицията на Австралия по проблема, която е била тъкмо в противоположната посока - Полфрийман би трябвало да бъде оставен да се прибере в родината си.

Ден по-късно представител на австралийското външно министерство опроверга ръководената от Данаил Кирилов институция: " Господин Филп не е употребявал думите, които са представени. Той е изразил редица опасения, в това число риска външни фактори да повлияят на изхода (на проблема на Полфрийман), което и преди е посочвано като съществено терзание от страна на Австралия. " Освен това посланикът е повдигнал въпроса за изразените терзания от Австралия за правните учредения за продължаващото му задържане, в случай че е трябвало неотложно да бъде освободен и оставен да се върне в страната си. По информация на " Капитал " австралийските дипломати са се предоверили - те не са взели собствен преводач, не са водили запис на срещата, а и също така делегацията им е била по-малобройна от присъствалите от страна на домакините.
Не подобен проблем е имало след срещата с основния прокурор Сотир Цацаров. Разпространеното от държавното обвиняване прессъобщение съдържаше само казаното от Цацаров, което е точно в посока, че отговорните в проблема са съдиите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР