© Велко Ангелов Още по темата От евтин бензин до

...
© Велко Ангелов Още по темата От евтин бензин до
Коментари Харесай

Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер

© Велко Ангелов Още по тематиката
От на ниска цена бензин до промяна на системата

Кой какво се надява да реализира с присъединяване в протестната акция против ръководството
16 ное 2018
Борисов няма да подава оставка и няма да прави нов кабинет в този мандат

Премиерът изключи и вид за държавно управление на малцинството
15 ное 2018
Валери Симеонов се извини, само че в този момент пък Движение за права и свободи ултимативно изиска оставката му

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки изиска освен Симеонов, само че и Красимир Каракачанов да се отдръпна, тъй като го защитил
24 окт 2018
Каракачанов към този момент избави Валери Симеонов

Волен Сидеров бойкотира съдружния съвет на " патриотите ", само че водачът на Вътрешна македонска революционна организация поддържа вицепремиера. Напрежението остава
23 окт 2018 Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка от държавното управление. " Това е мое персонално решение. Бойко Борисов не ми е оказвал напън ", сподели той в особено изказване в Министерския съвет малко преди 20 ч. в петък. Като причина уточни " продължаващата медийна акция в последните дни " и това, че " продължението й слага акцент освен върху моята персона, само че и върху депутатите от НФСБ. "

От близо месец майки на деца с увреждания стачкуват пред Министерския съвет и централата на партия НФСБ поради коментара му по техен адрес - " кресливи дами на сякаш заболели деца ". Тази седмица обаче напрежението в допълнение се усили поради недоволството на хора в цялата страна против цените на горивата, а и поради още веднъж непремерени думи на различен народен представител от НФСБ - Петър Петров. Пред Дарик радио той сподели, че децата с увреждания би трябвало да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават експерти. В аудиозапис, качен на уеб страницата на радиото, той твърди още, че е " виждал това знамение, по какъв начин тези деца, ненормални във всяко едно отношение, по какъв начин изнасят концерти, по какъв начин рисуват " в един цех за телове до Мездра. " Според мен е възмутително, че те (протестиращите майки - бел. ред.) отхвърлиха ваучери с част от тези пари, с които те да могат употребяват профилирана здравна помощ и желаеха парите, това не е вярно ", сподели още той.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Валери Симеонов, а и други депутати от НФСБ, с които " Капитал " беседва настояват, че думите са извадени от подтекста и че против партията има медийна акция. " Става въпрос за медийна акция, от която се възползват избрани политически сили. Тя удря върху рейтинга на държавното управление и е спънка за естественото действие на ръководството ", сподели в изказването си към този момент някогашният вицепремиер. " Това не мога да си го разреша - да тежа като воденичен камък ", разяснява още Симеонов, съгласно който ръководството е едно от най-успешните до момента. Той сподели и, че цели " да лиша митингите от тяхното съображение. Да забележим дали ще продължат и с какви искания ".

След това изброи достиженията си за тази година и половина в ръководството. Сред тях - оградата на границата с Турция, втория въжен превоз на Банско, работната група за ръководството на Витоша, обезпечаването на бизнеса със сезонна работна ръка, двукратните ежеседмични полети до Одеса, измененията в закона за хазарта, битката с шума в курортите и други

По информация на " Капитал " Симеонов е събрал в ранния следобяд в кабинета си в Министерския съвет депутатите от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, с цел да ги осведоми, че обмисля да подаде оставка. По-рано денем от името на Българска социалистическа партия Антон Кутев прочете декларация в Народното събрание против изявлението на Петър Петров, а ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се извини. Народните представители от Вътрешна македонска революционна организация също се разграничиха посредством коментар на Александър Сиди във facebook. В кабинета на Симеонов бил поканен и вицепремиерът от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Срещата завършила без изясненост какво в последна сметка ще направи Симеонов. Волен Сидеров не е участвал.

А в този момент накъде

" Ще решаваме по какъв начин да се държим оттук насетне във вторник ", сподели народен представител от НФСБ, съгласно който щяло да зависи от реакциите и държанието на ГЕРБ. По принцип НФСБ може да излъчи нов представител за вицепремиер. Възможно е и към поста да прояви предпочитание и Волен Сидеров, защото до момента единствен той от водачите на патриотите не беше част от изпълнителната власт. Сидеров е ръководител на парламентарната група на обединението, само че представителите на НФСБ заявиха преди време, че няма да се преценяват с него. На процедура съвещания по този начин и не се организират. Валери Симеонов има право да се върне като народен представител, като за задачата от Народното събрание би трябвало да си тръгне Миглена Ангелова от " Атака ".

" Борбата продължава. Основанието за наслада на моите съперници е прибързано ", приключи в петък изказването си Валери Симеонов.

Пред Нова тв една от протестиращите майки - Вера Иванова сподели, че оставката на Симеонов е " една извоювана борба, само че войната продължава. " Палатката до Народното събрание ще остане до момента в който се одобряват и измененията в законите, които майките желаят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР