© Велко Ангелов Още по темата Борисов + Пеевски +

...
© Велко Ангелов Още по темата Борисов + Пеевски +
Коментари Харесай

Борисов няма да подава оставка и няма да прави нов кабинет в този мандат

© Велко Ангелов Още по тематиката
Борисов + Пеевски + Цацаров = Ние, страната

Премиерът призна обществено, че дружно с основния прокурор и мощния човек в Движение за права и свободи нападат хора и медии
14 ное 2018
Управляващите дадоха отговор едва на всеобщите митинги от уикенда

Горивата постепенно потеглят надолу поради интернационалния пазар
12 ное 2018
Последният разточителен бюджет

В може би последната добра за стопанската система година държавното управление още веднъж възнамерява държавните финанси да са на недостиг
26 окт 2018 Премиерът Бойко Борисов няма да подава оставка поради митингите, които се провеждат тази есен по разнообразни аргументи, като последната е високата цена на горивата. Вицепремиерът Валери Симеонов, чието отдръпване от кабинета желаеха майките на деца с увреждания, също остава в държавното управление. В проектите на премиера не влиза и смяна на съдружната формула в границите на този парламент. Това се разбра от едночасовото изявление на Борисов пред bTV. Изявленията му идват четири дни след началото на всеобщите митинги в над 30 регионални града поради цените на горивата и на фона на настояването на Българска социалистическа партия за предварителни парламентарни избори, на Движение за права и свободи - за оставката на Валери Симеонов, и на рецензиите на президента Румен Радев към ръководството на Борисов.

" Надявам се да спрат митингите "

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Според Борисов цената на горивата пада, което е едно от главните претенции на протестиращите. Той изясни, че държавното управление поставя " големи старания да понижи цените на горивата ", само че по думите му те не зависят от ръководещите, а от пазара, като посочи, че сега цените падат, само че не поради митингите, а поради пазара.
" Ако един от параметрите в страната не беше добър, можеше да се приказва за оставка. Надявам се да спрат митингите, тъй като цените на горивата падат ", сподели министър председателят. По думите му нарастването на приходите е в основата на новия бюджет. " 10% нарастване на заплатите, с над 500 млн.лв. повече за общините, с 380 млн. лева за нарастване на заплатите на учителите, над 5 милиарда лева повече в опазването на здравето, 20 млн. повече за просвета ", изреди Борисов.

Оставката на Симеонов зависи от Каракачанов и Сидеров

" Оставката на Валери Симеонов стои на дневен ред при " Обединените патриоти ", сподели министър председателят и по този начин за следващ път трансферира отговорността за решението на съдружните си сътрудници. " Не е в моите благоприятни условия да го направя ", сподели той, като добави че оставка на Симеонов може да има единствено, в случай че Красимир Каракачанов и Волен Сидеров я изискат дружно. В същото време той посочи, че, в случай че Симеонов не е ръководител на НФСБ, а единствено вицепремиер, щял да бъде " неостъпчив за неговата оставка ".

По думите му откакто ръководещите са се разбрали с майките на деца с увреждания с едно непремерено и обдно за тях изявление Симеонов ги върнал на улицата. " Действително ми е мъчително и ме е гняв, тъй като положихме големи старания, толкоз срещи се организираха. Извиних се няколко пъти от негово име ", сподели Борисов, съгласно който в случай че по този начин не ги били " подредили " българските гласоподаватели, надали е щял даже да пие кафе с съдружните си сътрудници, тъй като били " доста разнообразни ".

Борисов изключи вид за сформиране на нов кабинет на малцинството или нова управническа настройка в границите на този парламент. Има всевъзможни оферти, само че не мисля, че би трябвало да се стига до там ", съобщи той. По думите му не може да има и друга настройка " без да се мине през избори ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР