© Valentyn Ogirenko Още по темата Офисът на бъдещето Четири

...
© Valentyn Ogirenko Още по темата Офисът на бъдещето Четири
Коментари Харесай

България е 17-а в света по отвореност и достъпност на интернет

© Valentyn Ogirenko Още по тематиката
Офисът на бъдещето

Четири нови трендове, които трансформират работното пространство, систематизирани от Colliers
13 окт 2017
Геймърът милионер

Иван Бориславов е първият българин, спечелил седемцифрени суми от електронни спортове
1 сеп 2017 България се подрежда на 17-о място в света по отвореност и досегаемост на интернет. Това сочат данните от класацията на английското издание The Economist. Тя преглежда 86 страни по четири индикатора – опция за връзка с интернет, цена, количество информация, излизащо от съответната страна, и уменията, културното приемане и подкрепящи политики в региона. На първо място по общи индикатори се подрежда Швеция, следвана от Сингапур и Съединени американски щати. България обаче е първа измежду групата страни с сходни приходи.

Къде сме мощни и къде не

Британското издание показва, че главната причина за високото класиране на България е голямото количество наличие, идващо от страната по отношение на популацията, както и многото информация на съответния език, като по този индикатор България се подрежда на трето място. Проблем обаче са високите цени на интернет по отношение на заплатите в страната, като тук България е на 14-о място от 18 страни от Европейски Съюз в подреждането. Общо по индикатора България се подрежда на 29-а позиция.

Друг слаб индикатор за България са обществените политики във връзка с интернет, като класацията на Economist отбелязва, че в страната има проблеми с уменията на хората да употребяват мрежата, както и че няма необятно приемане на интернета като културен феномен. Позитивен фактор е мощната инфраструктура, с изключение на 4G покритието.

За класацията

Индексът е изработен по поръчка на Фейсбук и е направен от социологическото звено на The Economist. То се прави за втора поредна година, като този път в него влизат 86 страни – с 11 повече, в сравнение с през 2017 година Тазгодишният показател покрива 91% от популацията на света и употребява данни от 4267 интервюирани.

В дъното на класацията се подреждат страни като Конго, Мадагаскар и Либерия. Позицията на България е триумф, като се има поради, че страната се подрежда пред страни като Португалия, Италия, Тайван, Ирландия, Швейцария, Русия и Румъния.

Цялата ранглиста можете да разгледате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР