© Turkish Airlines Поредната ключова авиокомпания обяви официално, че спира

...
© Turkish Airlines Поредната ключова авиокомпания обяви официално, че спира
Коментари Харесай

Turkish Airlines спира международните си полети с малки изключения до 17 април

© Turkish Airlines Поредната основна самолетна компания разгласи публично, че стопира интернационалните си полети поради създалата се интернационална конюнктура и ковид. Това са Turkish Airlines, които ще приземят флотилията си до 17 април.

Авиокомпанията оповестява, че ще продължи да лети единствено до Ню Йорк, Вашингтон, Москва, Хонконг и Адис Абеба. Вътрешните полети на самолетната компания ще се извършват с по-малка периодичност, а товарните полети ще продължат да оперират по открития график и без промени.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Основаната през 1933 година самолетна компания разполага с 354 пътнически и товарни самолета и полети до 319 дестинации по целия свят, от които 269 интернационалните и 50 вътрешни линии. Авиокомпанията е една от емблемите на турската страна и генератор на голям съпътстващ бизнес, като единствено кетърингът й включва подготовката на 190 хиляди блюда на денонощие.

Планове в минало време

Авиокомпанията имаше съществени проекти за развиване, като единствено преди една година се реалокира в новия си дом - новото мегалетище на Истанбул. Инвестицията в него е 10.2 милиарда евро. Планирано беше да обслужва по 200 млн. пасажери на година и да способства за 5% от Брутният вътрешен продукт на Турция. Новото летище трябваше да даде опция на турските авиолинии да разпрострат летателната си стратегия, защото остарялото летище " Ататюрк " беше свръхнатоварено и с привършен потенциал.

Летището беше обещано на концесия за строителство и опериране на аерогара за период от 25 години на консорциум IGA Havalimaniletmesi против 22.1 милиарда евро.

Новото летище пък се очакваше да генерира спомагателен трафик над България към Европа, който да се обслужва от Ръководство за въздушното придвижване.

Сметки без корона

Самата самолетна компания планираше през 2023 година да разполага с над 450 самолета (при 354 към момента), а превозените пасажери на година да са 120 млн. души при 75 млн. за 2018 година А приходите да доближат 24 милиарда $ при 12.8 милиарда $ за 2018 година

Разчетите на самолетната компания стъпваха на упованията, че през 2034 година авиационният трафик ще се удвои по отношение на две десетилетия по-рано.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР