© Цветелина Белутова Тази седмица президентът Румен Радев сне доверието

...
© Цветелина Белутова Тази седмица президентът Румен Радев сне доверието
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Румен Радев

© Цветелина Белутова Тази седмица президентът Румен Радев сне доверието си от третото държавно управление на Борисов и го упрекна в единодушие с прокуратурата. Снемането на доверието идва не може да не бъде прочетено и като съвсем директна реакция на Радев към питанията на Гешев до Конституционния съд дали може да проверява президента и оповестените записи. Радев е третият български президент, който снема доверието си от държавното управление.

С този акт президентът продължава да се нарежда като единствен очевиден конкурент на основния прокурор Иван Гешев и слага въпроса за неналичието на каквато и да било отчетност на основния прокурор след встъпването му в служба.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Като реши да разгласи дейна война на Борисов и държавното управление, Радев непосредствено обявява, че той е съпротива на настоящия модел на ръководство - нещо, което гласоподавателите му към този момент чакат от него. Остава да забележим какво ще последва от това - опит за втори мандат или някакъв различен политически план. Все отново през 2021 година предстоят и парламентарни и президентски избори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР