© Цветелина Белутова Светла Лесова оглави управителния съвет на новосъздаденото

...
© Цветелина Белутова Светла Лесова оглави управителния съвет на новосъздаденото
Коментари Харесай

Светла Лесова оглави сдружение "Храни и напитки България"

© Цветелина Белутова Светла Лесова оглави управителния съвет на новосъздаденото съдружие " Храни и питиета България ". Инициатори за обединенето са 11 от най-големите компании в страната в региона на хранителната промишленост: " Данон Сердика ", " Девин ", " Интерснак България ", " Кока-кола България ", " Кока-кола Хеленик ботълинг къмпани България ", " Куадрант бевъриджис ", " Марс инкорпорейтед България ", " Монделийз България ", " Нестле България ", " Престиж-96 ", " Якобс Дау Егбертс БГ ".

" Подготовката за основаване на сдружението стартира преди повече от година. Основната ни цел е в условия на цялостна бистрота да работим за възстановяване на бизнес климата, да пазиме ползите на производители, вносители, дистрибутори и търговци, да поддържаме конструктивен разговор с институциите. Надяваме се нашата експертиза да оказва помощ при разискване и взимане на най-хубави решения за нашата промишленост. Ще продължим да работим в посока саморегулация, с цел да потвърдим, че сме виновни и правилни сътрудници ", разяснява Светла Лесова.

В хранителната промишленост има основани от години браншови организации, в които обаче членуват компании от избран бранш – да вземем за пример месо- или млекопреработка, произвеждане на самун, на безалкохолни питиета, на консерви. Целта на новото съдружие е да сплоти хранителната промишленост като цяло, по тази причина съществуващите организации са поканени да станат негови асоциирани членове, обясниха учредителите.

Преди дни " Храни и питиета България " стана член на FoodDrinkEurope, която сплотява 25 национални структури в региона на хранително-вкусовата индустрия. " Целта е гласът на българския бизнес в бранша да бъде чут и в Брюксел. Първите ни дейности ще бъдат ориентирани към образуване на срещи с институции и виновни лица в администрацията в страната. Искаме да участваме в разискването на законопроекти, свързани с промишлеността, да бъдем съветници и изразители на мнение по всички тематики, свързани с хранителния отрасъл ", разяснява за " Капитал " Светла Лесова.

Лесова е ръководещ шеф на " Мондейлиз България ". Преди това е била шеф " Продажби " в компанията за Източна Европа, Близкия изток и Африка. Работила е и в българското поделение на Procter&Gamble, като последната й позиция е била на изпълнителен шеф за България.

Новото съдружие " Храни и питиета България " ще се устоя от членски импорт.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР