© Цветелина Белутова Шестима кандидати да се състезават в конкурса

...
© Цветелина Белутова Шестима кандидати да се състезават в конкурса
Коментари Харесай

Шестима са кандидатите да управляват БНР в следващите три години

© Цветелина Белутова Шестима претенденти да се състезават в състезанието за общоприет шеф на Българското национално радио (БНР) подадоха документи до приключването на крайния период през днешния ден. Състезанието беше оповестено от Съвета за електронни медии преди три седмици, защото тригодишният мандат на настоящия началник на държавната медиа изтича на 29 май.

Кои са претендентите

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В надпреварата за общоприет шеф на БНР се явяват все вътрешни за медиата участници. За нов мандат ще се бори сегашният шеф Александър Велев. Той към този момент един път е бил общоприет шеф на публичното радио - в интервала 1998 - 2001 г, само че законът не разрешава единствено повече от два поредни мандата. За най-високото място в публичното радио ще се състезават още: Светослав Костов, сега шеф на радио София, (столичната стратегия на БНР), Митко Димитров, който преди няколко години също управляваше радио София, Валерий Тодоров, който бе общоприет шеф на БНР два поредни мандата от 2007 до 2013 година, Анета Милкова, която беше част от управителния съвет на Българска национална телевизия в мандата на Вяра Анкова. Била е и в управителния съвет на националното радио. Има опит и на частния радиопазар. В състезанието за БНР се явява за повторно, откакто взе присъединяване в него през 2010 година В конкуренцията се включва и Даниела Манолова, която е виновен редактор в стратегия " Хр. Ботев " на националното радио.

Какво следва

Според признатия график за осъществяване на състезанието до 18 юни Съвет за електронни медии оповестява на интернет страницата си претендентите, които са позволени до присъединяване в процедурата, а до 24 юни - на тези, които са позволени до чуване. За чуванията са планувани датите 26 и 27 юни.

На 28 юни Съвет за електронни медии ще дефинира претендента, най-достоен да стане общоприет шеф на БНР.

Ако никой от претендентите не получи минимум три гласа, един час по-късно се насрочва второ съвещание. В случай че и на него не бъде определен общоприет шеф, един час по-късно се насрочва още веднъж съвещание. Ако и на третото следващо съвещание не бъде определен общоприет шеф на БНР, процедурата се приключва.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР