© Цветелина Белутова Ремонтите и поддържането на улици и пътища

...
© Цветелина Белутова Ремонтите и поддържането на улици и пътища
Коментари Харесай

Големи строители и техни сателити спечелиха уличното поддържане в Бургас за 80 млн. лв.

© Цветелина Белутова Ремонтите и поддържането на улици и пътища в Бургас ще костват най-много по 10 млн. лева на квартал в идващите четири години. Община Бургас подписа договорите за осем зони в края на юни. Сред тях има както познати строители, по този начин и по-малки, които обаче са близки до най-големите строителни компании като " Джи Пи груп " и " Хидрострой ".

Кандидатите можеха да подават предложения единствено за един квартал, като всеки от тях беше обособена позиция от търга. Общината избра спечелилите още напролет, само че тъжби в Комисията за защита на конкуренцията забавиха подписването на договорите.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Кой ще ремонтира край морето

" Меден рудник " да вземем за пример ще е отговорност на " Виа конструкт груп ", която се намира на същия адрес в София като " Джи Пи груп ". Неин притежател е Велизар Радев, а преди десетилетие тя е числя се на изпълнителния шеф на " Джи Пи " Стефан Тотев.

Улиците в квартал " Победа " се поемат от ДЗЗД " АБ Трансстрой Еко Победа ", в което вземат участие хасковската " АБ " (която се свързваше с депутата Делян Пеевски) и " Трансстрой Еко ", която е благосъстоятелност на Петър Илиев и Йонко Георгиев.

Квартал " Долно Езерово " печели " Инфра специалист ", която се свързва с " Хидрострой " на Велико Желев. Фирмата е акционерно сдружение с ръб на шефовете Стефан Радев, Иван Владимиров, Любомир Славов, Иво Михайлов и Гергана Атанасова.

Другото печелившо сдружение, което е благосъстоятелност на " Хидрострой ", е " Пътстрой Бургас " и то ще ремонтира в квартал " Зора ".

Бургаският център печели " Щрабаг ". Компанията беше в топ 10 на най-големите строителни сдружения по доходи предходната година, само че бележи спад от 90 млн. лева на 74 млн. лева и тази година е на 16-то място.

" ПСТ Груп ", която ремонтира част от столичния център към храм-паметника " Александър Невски ", е спечелила позицията за квартал " Сарафово " дружно с дъщерното си " ПСТ София " и " Бургаспътстрой ". Справка в Търговския указател демонстрира, че последната е благосъстоятелност на кипърската офшорка " Грутал холдингс лимитид ", която се ръководи от Георги Стефанов Петров. Допреди няколко години компанията беше обвързвана с банкрутиралия към този момент " Холдинг Пътища ", който се контролираше от Васил Божков.

" ПСТ " също е благосъстоятелност на кипърска офшорка - " Колвик сървис лимитед ". " ПСТ " вземат участие с " Бургаспътстрой " и в търга за права от пътя Ботевград - Мездра.

За " Крайморие " дава отговор ДЗЗД " Битумина ЕИВ Крайморие ", в което влизат записаната във Варна " Битумина ГмбХ – България ", която е благосъстоятелност на едноименното австрийско сдружение, и бургаската " ЕИВ ".

Улиците в квартал " Изгрев " ще се ремонтират от консорциум " Пътстрой П " ДЗЗД, в което вземат участие бургаската " СМК Монтажи " и " Пътстрой ", записана в Нова Загора и благосъстоятелност на Стефан Стефанов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР