© Цветелина Белутова През изминалия уикенд депутатът от БСП Таско

...
© Цветелина Белутова През изминалия уикенд депутатът от БСП Таско
Коментари Харесай

Източниците, ОР Радулов, източниците

© Цветелина Белутова През миналия уикенд депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков разбуни затихналото политически тресавище. Със собствен статус във фейсбук той даде публичност на един слух, който обикаля от седмица столицата - незнайни злодеятели са изсипали отрова в Искъра и водата в София не става за пиянство. За източник той уточни " институции, които почита, и другари, на които има вяра ".

Абсолютната дезинформация (по днешному - подправена новина) беше бързо-бързо опровергана от виновните фактори, а високо вдигнатата топка беше отиграна от ГЕРБ, които внесоха сигнал против Ерменков, уличавайки го в тероризъм. " От действието са настъпили обилни нездравословни последствия - цялостен уикенд двумилионна София живее в боязън, не употребява публичната водноснабдителна услуга и губи доверие в институциите и правовия ред ", написаха ръководещите си в сигнала (внесен в прокуратурата от самия ръководител на правната комисия Данаил Кирилов, който е бил дружно с Ерменков в редиците на БСП), като че ли да поддържат истеричната октава.

В сряда някогашният ръководител на Агенцията за нуклеарно контролиране беше длъжен от съпартийците си да се извини.

Лекотата, с която Ерменков се отнася към информацията, която доближава до него, има доста дълбоки корени - още от времето, когато е бил щатен чиновник на комунистическото военно разузнаване - действен служащ с псевдоним Радулов. От документите, оповестени на уеб страницата agentibg.com, разбираме, че управлението е било недоволно от работата му.

" Със усложнения извършва отговорностите си. При ръководенето на предадените му агентурни категории не постоянно демонстрираше професионален нюх. В обособени моменти сподели признаци на страх. Не съумя да сътвори условия за трайно прилагане на легални източници като институти, библиотеки и други Капитан Ерменков има податливост да подценява условията на войнската дисциплинираност и да дава свое тълкувание на заповедите и разпорежданията на началниците В усложнена конюнктура на моменти губи самообладение и не може да управлява прочувствените си реакции ", написа в информация за него от 1990 година

" Основна уязвимост на оперативния служащ [Таско Ерменков] е неналичието на документални материали по главните разследващи страни и към момента непълното потребление на предлагания в града [Берлин] хартиен пазар. Не съумя да придобие данни от ръководените от него източници ", написа в характерност от 1988 година

И в случай че по работата с източниците на информация Ерменков, пардон, Радулов, продължава да има проблем, то в други връзки той сигурно се е развил. В една информация на Разузнавателното ръководство на Генералния щаб от 1989 е записано, че той се нуждае от " от компютърна подготовка за поддържане на е-поща ". Е, 19 години по-късно е несъмнено, че Ерменков е кадърен да употребява най-малко фейсбук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР