© Цветелина Белутова От 1 януари вестник Сега ще се

...
© Цветелина Белутова От 1 януари вестник Сега ще се
Коментари Харесай

Как ще се промени вестник "Сега"

© Цветелина Белутова От 1 януари вестник " Сега " ще се развива като уебсайт, а на хартия ще излиза единствено едни път седмично - в събота. Досега всекидневникът излизаше от понеделник до събота и на хартия.

Промяната

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Собственикът Сашо Дончев продължава да влага в изданието, а напъните на екипа ще са ориентирани главно към развиване на онлайн медията. За седмичното хартиено издание също се планува да има нова идея, която ще стане ясна при започване на идната година.

Новината за прекъсването на " Сега " като ежедневно хартиено издание се удостоверява и от каталога на " Доби прес " и " Български пощи " за абонамент на периодическите издания през 2020 година За идната година вестникът ще има единствено 52 броя.

" Капитал " потърси за коментар основната редакторка на вестника - Теодора Пеева, която разяснява, че през последните години освен в България, само че и в международен мащаб се следи пренасочване на читателите от печатните към цифровите версии на медиите. " Затова, макар че аудиторията на печатното издание на " Сега " е постоянна, съгласно нас е належащо да се вложат повече старания в развиването на уеб страницата на " Сега ", който е измежду най-старите и известни медийни уеб сайтове у нас ", сподели Пеева. Тя посочи, че след дълги полемики с екипа са решили, че с цел да се резервира качеството на поднасяната информация и да продължи " Сега " да се развива като съвременна цифрова медия и след Нова година, вестникът ще стане седмичник.

" Искам да подчертая, че това е един от дребното случаи, при които смяната е препоръчана от екипа на медията с концепцията за по-ефективно потребление на ресурсите за бъдещо развиване, а не е наложена от финансови аргументи ", посочи Теодора Пеева. Тя сподели за " Капитал ", че по този мотив се създава нова идея, която ще съчетае най-хубавото от всекидневния и съботния брой, като приоритет ще се даде на задълбочените разбори, мнения и следствия, с които вестник " Сега " е прочут. " Това не е лесна задача при непрестанно влошаващата се медийна среда у нас, само че сме оптимисти, че ще се оправим. Както вършим към този момент 22 години ", разяснява Пеева.

По информация на " Капитал " издателят ще влага в малко тв студио с монтажен комплекс. Вече са назначени оператор и видеорежисьор. Планът е в бъдеще да бъде развъртян 24-часов онлайн видеоканал. " От Нова година ще прибавим видео- и аудиосъдържание, като упоритостта ни е да използваме най-хубавите практики в публицистиката, с цел да отговорим на високите упования на нашата публика ", сподели основният редактор на " Сега " Теодора Пеева.

" Новите задания, които стоят пред " Сега ", изискват преструктуриране на публицистичния екип и наемане на публицисти, профилирани в различен тип връзка. Амбицията ни е да сътворяваме лично видео- и аудиосъдържание, с което да допълним и доразвием информацията, която сервира на нашите читатели. Както и да даваме платформа за изява на авторитетни публицисти, които бяха лишени от опцията да работят свободно ", разяснява Пеева.

За вестника

Вестник " Сега " е седмият по известност народен ежедневник и деветият най-четен вестник (заедно със седмичниците) съгласно изследването на организация " Маркет Линкс ", направено през март 2018 година. Той е и единственият опозиционен ежедневник, който влага старания в качествена публицистика.

Едноличен притежател на акциите на " Сега " ЕАД е основаната през 2003 година във Англия фондация " Дончев ". Нейни учредители са юрист Явор Маноилов и Сашо Дончев.

През компанията " Ди Ди Мениджмънт " Сашо Дончев управлява " Овергаз Холдинг " АД, който е мажоритарен притежател на 16 компании. Дейността на по-голямата част от тях е обвързвана с проектирането и построяването на газопреносни мрежи и доставка на природен газ. Част от фирмите правят действия по стопанисването и построяването на недвижими парцели.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР