© Цветелина Белутова Още по темата ВСС търси коли с

...
© Цветелина Белутова Още по темата ВСС търси коли с
Коментари Харесай

Автомобилите с кожени и подгряващи седалки за ВСС ще са Шкода

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Висш съдебен съвет търси коли с подгряващи седалки и бежова кожа, с цел да разнася консумативи

Екстрите през днешния ден може и да наподобяват като спомагателни, само че след време ще са нещо всекидневно, аргументират се от съвета
26 юли 2018
Прокурор в потребност се познава

Как беше смачкано следствието против ръководителя на Хасковския областен съд
19 сеп 2011 Вносителят на шкода " Еуратек Ауто " предстоящо завоюва публичната поръчка за доставка на 50 автомобила за потребностите на Висшия правосъден съвет (ВСС) и съдилищата. Офертата за 13 автомобила висок клас за Висш съдебен съвет е 61 хиляди лева на автомобил (модел Superb Style 2.0 TSI), а за останалите 37, които ще се употребяват от съдилищата е 41 хиляди лева (Octavia).

В комисията по желание на реализатор са взели участие членовете на Висш съдебен съвет Гергана Мутафова, която влезе в съвета като номинация на ГЕРБ и Стефан Гроздев, който беше номиниран от Движение за права и свободи.

С доста екстри

Поръчката беше оповестена през май и притегли внимание най-много поради множеството екстри, които бяха заложени в условията за 13 автомобила за правосъдния съвет. Така да вземем за пример като изискване най-малко беше сложено колите да имат не по-малко от 180 конски сили, най-малко шест скорости и 17-цолови алуминиеви джанти (включително и аварийна гума).
Изискването за оборудването включваше датчик за различаване на отмалялост на лидера, кожена тапицерия в бежов цвят, система за затопляне на предните и задните седалки, GPS, най-малко тризонална климатична система.

Още тогава беше ясно, че толкоз точно написаната поръчка мощно стеснява кръга от евентуални реализатори.

Тогава от Висш съдебен съвет обясниха, че " изискване за съществуване на кожена тапицерия в избран цвят е общоприетоо условие при всички публични поръчки за доставка на коли, възлагани от страна на обществени възложители в границите на Република България и Европейски Съюз. " Другото пояснение за множеството екстри, което Висш съдебен съвет даде беше, че с изключение на за превоз на хора те се употребяват и за преместване на товари, а точно " екпресно снабдяване на документи до разнообразни институции, за транспортиране на консумативи и ИТ техника ".

Офертите

Освен от " Еуратек Ауто " предложения е имало и от още две компании - " Рив комерс " и " Салекс Консулт Импекс ", които са били декласирани, защото не са дали информация, че разполагат със сервизи във всяка една от областите София, Пловдив, Варна и Бургас.

И двете сдружения не са известни като дистрибутори на коли, а инспекция в регистъра за публичните поръчки демонстрира, че те са взели участие в най-различни процедури.

През март те се явяват на поръчка на държавното дружество " Радиоактивни боклуци " за доставка на железни палети, само че са отстранени. С крах приключва и присъединяване им в процедура на Община Велико Търново за доставка на павилиони. Двете компании не са класирани и при поръчката на Община Добрич за рационализация на ветеринарното учебно заведение в града.

Варненската " Салекс Консулт Импекс " неотдавна завоюва социална поръчка за направа на новите указателни табели в Русе, която е на стойност 62 хиляди лева Фирмата е спечелила и състезанието за доставка на високопроходими коли за потребностите на инспектората към Столична община, само че е уведомила възложителя, че се отхвърля.
През 2017 година " Салекс " кандидатства и в социална поръчка за надграждане на осведомителната система на " Главна ревизия по труда ", само че не е класирана.

Варненската " Рив комерс " има по-дълга история с публичните поръчки, като името и се появява в процедури за доставка на мебели, автомобилни гуми, гориво и цигари и доста други процедури.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР