© Цветелина Белутова Още по темата Прокурорът по КТБ Иван

...
© Цветелина Белутова Още по темата Прокурорът по КТБ Иван
Коментари Харесай

Съдът е запорирал имущество на бившия министър на икономиката Трайчо Трайков

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Прокурорът по КТБ Иван Гешев ще е новият заместител на Цацаров

Назначението е първият по-голям ход в разбъркванията в държавното обвиняване, свързани с края на мандата на основния прокурор
29 юни 2018
Съдът дефинитивно върна делото EVN на прокуратурата

Апелативният спецсъд удостоверява, че обвинителния акт против Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев е " неразбираем "
20 мар 2018
Специализираният съд отсрочи делото EVN за март

Чак не ми се има вяра какъв брой обратно във времето сме се върнали - когато институциите се използваха за принуда, разяснява Иво Прокопиев
15 яну 2018
КОНПИ надскочила закона и съда, с цел да удари издателя на " Капитал "

Имущество на Иво Прокопиев, семейство му и компаниите му е било запорирано от Окръжен съд - Бургас
11 дек 2017 Софийски градски съд (СГС) е наложил обезпечения върху движимо и недвижимо имущество на някогашния министър на стопанската система и енергетиката в първия кабинет на Бойко Борисов - Трайчо Трайков. Това е станало по искане на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имуществено. За определението на съда заяви през вчерашния ден " 24 часа ", а през днешния ден информацията беше доказана от ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев пред " Нова телевизия ".

От 2009 година до 2012 година Трайчо Трайков беше министър на стопанската система и енергетиката в първия кабинет на Бойко Борисов, само че подаде оставка. През 2015 година оглави листата за общински съветници на " Реформаторския блок " в София и стана общински консултант. На президентските избори през 2016 година той беше претендент за президент.

Според Пламен Георгиев инспекцията е открила противоречие от 2.4 млн. лева сред притежаваното от Трайков имущество и приходите му. " Tова за нас са необясними пари " разяснява той без да прецизира кои доходи на някогашния министър не са били приети за законни от комисията, с цел да се получи това противоречие.

Производството против Трайков е почнало по отношение на повдигнатите му обвинявания по така наречен дело ЕВН, по което обвинени са още някогашният вицепремиер Симеон Дянков, съиздателят на " Капитал " и " Дневник " Иво Прокопиев и други.

От обясненията на Георгиев стана ясно, че обезпеченията са наложени върху имущество, което може да бъде добито единствено по банков път. Има забрана върху 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто и е наложил запор върху акции и депозити на сегашния общински консултант. Георгиев изясни, че е наложено поръчителство на акции в обществени сдружения на стойност 1.4 млн. лева Според ръководителя на антикорупционната комисия е натрапен запор и над притежавани от Трайков дялове, само че при информация в комерсиалния указател не се откриха търговски сдружения, в които някогашния министър да има присъединяване.

В последната подадена от Трайков имуществена декларация (като министър през 2012 г.) той е заявил, че има акции в 16 обществени сдружения, четири недвижими парцела и банков влог.

" Сега подканваме лицето да връчи декларация, с която да потвърди приходите си. Крайният период за това е петък " сподели в ефира на " Нова " Георгиев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР