© Цветелина Белутова Още по темата Конституционният съд направи услуга

...
© Цветелина Белутова Още по темата Конституционният съд направи услуга
Коментари Харесай

Мнения Daily: Кому е изгодно решението на КС за Истанбулската конвенция?

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Конституционният съд направи " услуга " за политиците от всички цветове

Из особеното мнение на конституционните съдии Румен Ненков и Георги Ангелов към решението за Истанбулската спогодба
27 юли 2018
Как Конституционният съд се изгуби в превода на Истанбулската спогодба

Жените могат да получат отбрана единствено в случай че се разграничат биологично от мъжете, а равенството не значи еднообразно отнасяне
27 юли 2018
Корнелия Нинова предложи България да не влиза в еврозоната

Българска социалистическа партия показа визията си за ръководство на страната в четири сфери, търси " ум "
21 юли 2018 Веселинa Седларска в clubz.bg

Не знам какво значи трети пол, само че ето по какъв начин стои въпросът с него. Ако в действителност няма трети пол, както настояват лекарите, конституционният съд какво в действителност забрани? Ако пък има трети пол, тъй като природата в някои редки случаи си почива от елементарното, то по какъв начин го забраняваме на природата?

Знам обаче какво значи джендър, тъй като тази дума се учи още във втория период на предварителен клас. Род значи. В граматиката не, само че в социума джендър ролята може да се трансформира. Имало е време, когато дамата не е можела да гласоподава. След това идва време, в което дамата получава правото да гласоподава. Освен майка, робиня, слугиня, държанка и така нататък, каквато е била през годините, нейната обществена роля, към този момент е и гласоподавателка – ето това е смяна в джендър ролята на женския жанр.

За решението на Конституционния съд съмнение нямам – то е позорно като за съдии и обслужващо, като за спомагателен личен състав на властта. Точно по този начин – на властта. Ако си мислим, че Корнелия Нинова си е мечтаела за такова решение, тъй като беше срещу Истанбулската спогодба, значи сме доста наивни. Това решение на конституционните съдии е неприятно за нея, тъй като измъкна от ръцете й най-влиятелния й мотив, който се свеждаше до това, че ГЕРБ желае да наложи третия пол. Нищо не желае да направи ГЕРБ, с изключение на да е на власт. И с цел да не е усложнен в оставането на власт и спечелването още веднъж на властта, не му е до никаква Истанбулска спогодба. Ще се оправдава с решението на Конституционния съд и ще затваря устата на всеки, който е посмял да гъкне по тематиката. Решението на конституционните съдии съответствува с мнението на Корнелия Нинова, само че устройва Бойко Борисов.

Но не това е най-тревожното в този сюжет, а лекотата, с която беше извоювана една хибридна борба. Напипа се слабото място на българина – той може да е безпаричен, може да е малоумен, само че има нещо, което никой не може да му отнеме – това, че е мъж, който си пада по дами или жена, която си пада по мъже. Това му е опорната точка на самочувствието, опорната точка, в центъра на която наподобява по-сполучил най-малко от тези мъже, които си падат по мъже. Тази му опорна точка съответства с опорката на хибридната борба, оставаше единствено да се измисли една думичка, която да посочва нещото, на което нещастният, изплашен, безпаричен и трагичен българин да остри ноктите на самочувствието си.

И тази думичка беше измислена – джендър. Блестяща тактика на хибридчиците, пилотен план, който отваря пътя на всички последващи хибридни борби. Истанбулската спогодба беше подготвителен полигон, към този момент на всеки е ясно какъв брой елементарно и какъв брой бързо всеки може да ни ошашави и обезсили. Е, козите се оказаха по-важни от дамите, само че по този начин сме я карали епохи, за какво не и отсега нататък.
За визията на Българска социалистическа партия

Проф. Ивайло Дичев за " Дойче веле "

Ето по какъв начин си представям идващото изявление с Корнелия Нинова: Журналистът я пита " Как застройвате супата? Кога сервирате салатката на брачна половинка си? Готова ли сте за баба? " Накрая Нинова не устоя " Ама за какво ми задавате такива въпроси, нали съм партиен водач? " Журналистът: " Ох, аз пък разбрах, че се борите за обичайна роля на дамата... " .
.....
Лъжат ни


Гледа ни право в очите (т.е. в камерата) госпожа Нинова и лъже: Вазов бил изваден от образователната програма; канадското комерсиално съглашение щяло да ни залее с ГМО артикули, които прочее тя назова отрови; заселвали сме били страната с мигранти под натиска на Европейски Съюз... Последната неистина беше същински рискова – нямало чума по добитъка, управляващите избивали животни за лично наслаждение. За нелепостите към Истанбулската спогодба споделих.

Удивителното е, че симпатизантите ѝ, някои от които са образовани хора, не се обръщат обратно да кажат – ало, май тук поизлъга, Вазов се учи години наред; ало никакви мигранти не виждаме; ало, канадските вложители никакви ги няма... На фона на всичко това по какъв начин да възприемеш съществено позитивни неща, да вземем за пример това, че е добре ЧЕЗ да бъде платен от страната (според мен – краткотрайно, до момента в който се откри добър купувач).

Опитах се да прочета документа, наименуван " Визия за България " (преди беше " удача ", след това " смяна "...). Опитах, тъй като е мъчно да разграничиш някакви съдържателни линии в този поток от хубави неща – усилието ме върна във времето на соца, когато трябваше да зубрим решения на следващия партиен конгрес за изпита по " Научен комунизъм ", а те бяха на практика неразграничими, тъй като всичко се повишаваше, усилваше и разрастваше отмерено във всички направления. Но показаха визията като покана за диалог. Нека тогава да приказваме.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР