© Цветелина Белутова Още по темата Добрата година на най-големите

...
© Цветелина Белутова Още по темата Добрата година на най-големите
Коментари Харесай

Любомир Чолаков: Технологиите значително ускоряват бизнеса на клиентите ни

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Добрата година на най-големите цифрови организации

Компаниите в ТОП 20 регистрират растеж в приходите от над 28%, достигайки 35.5 млн. лева за 2016 година
7 дек 2017
Мария Грашнова: Комбинацията реклама в телевизия и онлайн видео стартира интензивно да се постанова

Изпълнителеният шеф на Dentsu Aegis Network за България и Балканите пред " Капитал "
3 ное 2017 В навечерието на новата година се срещаме онлайн с бизнес клиентите на " Капитал " в друг формат събития с обща тематика Digital Transformation. Заедно с тях търсим отговорите на въпросите по какъв начин цифровите технологии въздействат на бизнеса им и по какъв начин трансформират производството, услугите, методите за продажба, създаването на нови артикули.

Любомир Чолаков е ръководещ шеф на Isobar Commerce Bulgaria. Компанията е част от групата на Dentsu Aegis Network, откакто тя в средата на 2015 година закупи компанията за решения за електронна търговия eCommera.

Как се трансформира бизнесът ви с навлизането на новите технологии?
- Ние сме компания, която се движи от технологиите, по тази причина виждаме по-скоро по какъв начин те трансформират бизнеса на нашите клиенти. Това, което вършим, са планове за електронна търговия на световни марки, измежду които adidas, Clarins, Disney, Asda поделението на Walmart във Англия, и това, което виждаме, е какъв брой доста технологиите форсират техния бизнес. Значението на всеки един детайл от софтуерното създаване на уеб страниците им за електронна търговия, който довежда до нарастване на продажбите. Основните фактори са смяна на интерфейса на платформите и по какъв начин през тях споделяме с другите марки, без значение дали ще доближаваме до потребителите през мобилни устройства, през гласови асистенти и други А от позиция на технологиите, внедрени в платформите, главно гледаме техните благоприятни условия за прибавяне на изкуствен интелект, на системи за рекомендация на артикули, тъй че да имат добавена стойност за клиентите и да сближават марките с техните потребителите и да редуцират времето за реализация на транзакцията.



Бихте ли дали образец за това по какъв начин технологиите оказват помощ за увеличение на продажбите или следващи интензивности на уеб страниците на клиентите ви?
- Има доста благоприятни условия, които другите марки употребяват. В нашата процедура виждаме разнообразни образци. Например предходната година започнахме план с Asda и техния бранд George.com, който имаше за цел да усъвършенства скоростта на зареждане на мобилния им уебсайт. Видяхме по какъв начин намаляването на скоростта с към 2-3 секунди усилва конверсиите с 2-3%, което в границите на пазара във Англия води до над 40 млн. паунда годишно спомагателни продажби за съответния бранд. Тенденциите главно са към редуциране на времето за реализация на транзакциите. Това може да се случи също и през чат ботове или гласови асистенти.

Как се отрази навличането на новите технологии върху клиентите ви и с какви провокации се сблъсквате?
- Ние влязохме на пазара дружно с технологиите. Това, което виждаме през предходната година в бранд като adidas да вземем за пример, е напредък от над 60% на онлайн бизнеса им единствено за една година, което е голям растеж по отношение на размера на компанията. В България се вършат техните уеб сайтове за електронна търговия за повече от 40 страни. Проблемите, които това основава за нас, са, че и нашият напредък би трябвало да отговори на техния, а на пазара на труда изключително за хора с софтуерен профил тук не е доста елементарно. Запазването на резистентен на напредък е измежду огромните провокации за нас.

Какви са прогнозите ви за бизнеса ви и бранша през идната година?
- Прогнозите ми са за напредък. Трябва да вземем поради и Brexit, тъй като по-голямата част от клиентите ни имат съществено наличие на английския онлайн пазар, който е най-големият в Европа, и това може да сложи някои провокации пред нас към края на идната година. От друга страна, стои и предизвикването Amazon и резултата му върху всеки един бранд. Стоките, които Amazon създават, съществено конкурират огромните марки.

Виждаме, че някои компании, като да вземем за пример Nike, подписаха стратегическо партньорство с Amazon за продажбата на стоките им през платформата. Adidas oбаче избират да запазят своята еднаквост и да вложат сили и скорост в онлайн продажбите си. Всяка компания търси своя път за по-добър бизнес.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР