© Цветелина Белутова Костов е виновен беше една от популярните

...
© Цветелина Белутова Костов е виновен беше една от популярните
Коментари Харесай

Долу Костов

© Цветелина Белутова " Костов е отговорен " беше една от известните смешки преди седмица, когато неотдавна определеният общоприет шеф на БНР Светослав Костов забърка най-видимия скандал за цензура в публичните медии през последните години. Шегата (с някогашния премиер) настрани, шефът на националното радио за доста малко време съумя да потвърди, че е трагично несъответствуващ за този пост. Той би трябвало да си отиде по няколко аргументи:

- От всички обстоятелства по случая стана ясно, че той е желал да смъкна от ефир репортера и водещ на БНР Силвия Великова, с цел да не би тя да попречи на избора на Иван Гешев за идващ основен прокурор.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики - За да овладее вътрешната опозиция в БНР, Св. Костов на практика приключи излъчването на цялата стратегия " Хоризонт " - нещо невиждано (или по-скоро нечувано), до момента за 5 часа.

- В опитите си да оправдае забърканата каша той няколко пъти беше махленски в неистина. Костов излъга, че Силвия Великова не е сваляна от ефир, а по-късно излъга най-малко два пъти и за аргументите " Хоризонт " да изчезне. Вероятно лъже и че не е имало напън върху него.

- Сериозна част от публицистите в радиото (а несъмнено и освен журналистите) са безапелационни, че той не може повече да ръководи БНР.

Накратко - цензура, слугуване на олигархията, неистини, учредителен безпорядък. Всяко от тези провинения е съображение шефът на БНР да напусне поста си. Но това единствено по принцип - в случай че робуваме на заблудата, че генералният шеф на публичната медиа е определен, с цел да пази ползите на хората. На процедура ситуацията е друго. Съветът за електронни медии (СЕМ) ще разиска въпроса, но различен път.

Парламентът сътвори комисия, която ще заседава месеци. Св. Костов сподели, че няма самичък да си отиде, а в случай че изобщо бъде махнат, това ще стане след локалните избори и тези за основен прокурор. И това е най-явното доказателство, че той е посочен от властта и официално определен от Съвет за електронни медии, с цел да прави точно това, което прави - цензура, слугуване на олигархията и неистини - трите кита, върху които се крепи стабилността на властта.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР