© Цветелина Белутова Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен

...
© Цветелина Белутова Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен
Коментари Харесай

"Нова броудкастинг груп" освободи Христо Христов като изпълнителен директор на "Нетинфо"

© Цветелина Белутова Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен шеф на интернет компанията " Нет инфо " с решение на Съвета на шефовете, беше оповестено в публично известие на " Нова броудкастинг груп " (НБГ). В сдружението е назначен пълномощник - Стефана Здравкова, която за последно беше шеф за България на eMAG, " Нова " държи 70% от акциите на " Нет инфо " (самият Христов държи 3%, а останалите 27% са благосъстоятелност на Радосвет Радев).

Преди новото й предопределение, до края на 2018 година Здравкова е била шеф за България на eMAG, а сред 2008 и 2015 година поредно е била Директор " Продажби " на Logitech Europe и Toshiba Europe в България. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в Siemens Mobile и XEROX Bulgaria, се споделя в известието на " Нова ". От медийната група оповестиха, че " ще разчитат на нейната експертиза и висок професионализъм за опазване на лидерската позиция на " Нет инфо " на пазара в България и за реализиране на бизнес задачите на компанията ".

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Малко след бурята

Решението идва малко над седмица откакто Христов разгласи в профила си във " Facebook ", че вижда " засилена интервенция в редакторската политика на уеб страниците " Гонг ", " Вести " и " Дарикнюз ". Коментарът му бе предизвикан от обстоятелството, че преди този момент дългогодишният публицист от спортния уебсайт gong.bg и негов основен редактор от основаването му Николай Александров напусна. Според формалната версия това е станало по " взаимно единодушие ", само че импровизирано - след напън от страна на новите притежатели на " Нова броудкастинг груп " – братята Домусчиеви, които имат и футболния клуб " Лудогорец ", до момента в който Александров е последовател на ЦСКА. Сайтовете " Гонг ", " Вести " и " Дарикнюз " са част от договорката, при която компания на Кирил Домусчиев и брат му Георги купи " Нова броудкастинг груп ".

В изявление за " Капитал " през предходната седмица Христо Христов разяснява, че в по този начин създалата се блъсканица на полунапуснал основен редактор в екипа на " Гонг " е имало известно комплициране какво се случва и тъкмо тогава на него са се появили някои странни вести. " Как тъкмо тези вести се оказваха на уеб страницата няма да кажа по две аргументи: от една страна, има заплаха да навредя на сътрудници, които към момента работят в " Нет инфо ", въпреки това, не желая да бъде упрекнат в клюка, тъй като не съм участвал персонално на случките, а са ми разказвани от трето лице. Но мога да кажа, че това са вести, които не попадат в новинарския поток по преценка на редакторите от екипа на спортния ни уебсайт ", разяснява Христов.

И " Нова " с нов финансов шеф

Освен промяната на Христов със Здравкова, в медийната група има и друго предопределение. Станка Крушарска ще заеме позицията " Финансов шеф " на " Нова ". Тя е показана като човек с 14 години опит във финансовата област, като последните пет е заемала длъжността шеф " Корпоративно банкиране " в Банка Пиреос България, а преди този момент е работила в Банка ДСК и Хеброс банк.

След като " Нова броудкастинг груп " смени притежателя си, от компанията си потеглиха Силва Зурлева - дълготраен член на борда на шефовете на " Нова ". След нея напусна и Виктория Бехар, която близо два месеца бе началник " Стратегическо развиване " на новините и настоящите излъчвания на малкия екран. Новото управление на малкия екран е предложило на трима проверяващи публицисти от медията смяна на трудовите взаимоотношения. Трудовите контракти на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов ще бъдат прекъснати, като им се предлага да създават продукция, която след това да оферират на малкия екран.

" Поканата за ново договаряне е част от цялостния развой на преструктуриране в групата. В нюзрумите на медийните компании по целия свят също се преценя формата на договаряне - трудови взаимоотношения или авторски контракти с обезпечено заплащане и спомагателна финансова и техническа обезпеченост за производството на материалите. Предвид амбициозната бизнес тактика на НБГ това би довело до основаване на повече качествена продукция при усъвършенстване на разноските ", разясниха от мениджмънта на " Нова тв " пред " Капитал ". Те са безапелационни, че на всички равнища се прави оптимизация на бюджета и повишение успеваемостта на процесите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР