© Цветелина Белутова Два от може би най-добрите моменти за

...
© Цветелина Белутова Два от може би най-добрите моменти за
Коментари Харесай

Предизборна благословия за голите поляни

© Цветелина Белутова Два от може би най-хубавите моменти за един политик са първата копка на нов обект и рязането на лентичка на приключен подобен. Затова и началото на строителството на права от автомагистрала " Хемус ", въпреки и дребна - 1.6 км, беше съвършената опция за предизборната акция на ръководещите и по-конкретно на премиера Бойко Борисов.

За церемонията от София бяха пристигнали и финансовият министър Владислав Горанов, районният министър Петя Аврамова и нейният заместител Николай Нанков, шефът на пътната организация Георги Терзийски, както и изпълнителният шеф на държавната строителна компания " Автомагистрали ". Компанията беше определена да построи 134 км от " Хемус " без отворен търг и е натоварена с нелеката (дори невъзможна?) задача да го извърши до края на 2023 година

Фотограф: Цветелина Белутова
" Аз съм уверен, че с построяването на " Хемус " Брутният вътрешен продукт на страната ще се вдигне с най-малко 10 - 20% ", предвижда министър председателят самоуверено, без да е ясно по какъв начин и за какво ще се случи това. След това означи: " Много години на голи поляни в планината съм заставал по този начин и след година и половина карате по автомагистрала и забравятe труда на стотиците служащи, създали това допустимо. " На път за първата копка върволицата коли спираха, с цел да може да се поздрави с месните поданици на село Торос, които се събираха, с цел да видят гостите от София и да станат част от събитието.
Копка, даже и алегоричен жест с екскаватор нямаше, само че пък имаше менче и наложителните представители на църквата (път в България не се строи, без " началника от горната страна " да го благослови), главно в лицето на ловешкия епископ Гавриил.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Той приключи благословията на градежа с апел за ремонт на проход от Етрополе до Златица. " Ще ви помолим и там да ни помогнете. " След това Борисов и владиката размениха няколко думи пред микрофони и диктофони, разискаха положението на локалната катедрала и се размечтаха за бъдещето на " Хемус ".

Накрая, малко преди да напусне сцената, министър председателят се отби от пътя си, с цел да заприказва комфортно застаналия на пътя му багерист на " Автомагистрали ". След като Борисов си потегли обаче, министрите останаха да дават отговор на сложните въпроси. От отговорите стана ясно, че бъдещето на автомагистралата е неразбираемо, тъй като зависи от бъдещи законови промени, тежки отчуждавания, търгове и прочие. Важното обаче е, че имаше " копка ". Макар и де факто да нямаше.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР