© Цветелина Белутова Днешният технологичен свят има няколко модерни фрази

...
© Цветелина Белутова Днешният технологичен свят има няколко модерни фрази
Коментари Харесай

Истории от бъдещето

© Цветелина Белутова Днешният софтуерен свят има няколко съвременни изречения и съкращения, които употребява непрекъснато, само че които за мнозина не приказват доста. Сред така наречените buzzwords са AI (изкуствен интелект), блокчейн, Big Data, цифрова промяна, IoT (интернет на нещата), киберсигурност, AR (добавена реалност), дизайн мислене и още доста други. За хората отвън техсредите в действителност е целесъобразно да не знаят тези думи. Но точно тези технологии образуват и ще образуват сегашното и бъдещето ни.

Технологични конференции като извършената на 30 и 31 май DigitalK 2019 (организирана от " Капитал " и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ) оказват помощ точно за това – да разкриват последните трендове в цифровата промишленост посредством лекции и полемики с присъединяване на известни бизнесмени, вложители, мениджъри и представители на някои от водещите компании в света. Именно през думите на тези бизнес водачи и специалисти могат надалеч по-лесно да се опишат технологиите на бъдещето.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В този брой на " Капитал " подбрахме четирима от тях, който да опишат визията си за утрешния ден. Интервютата с тях може да четете тук:Джеф Хофман: Свързаният свят е по-добър святМая Вуйнович: Технологиите не вземат решение сами проблеми, нужни са хораЙост Уеркърк: Изкуственият разсъдък към този момент е тукЕлина Желева: Дизайн мисленето разрешава на екипите в фирмите да се показват по-добре
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР