© Suzanne Plunkett Германските супермаркети Aldi са поредната европейска верига,

...
© Suzanne Plunkett Германските супермаркети Aldi са поредната европейска верига,
Коментари Харесай

Aldi навлиза на трудния китайски пазар

© Suzanne Plunkett Германските супермаркети Aldi са следващата европейска верига, която ще отвори магазини в Китай. Това ще е предизвикателство за компанията, защото обичайно задграничните оператори изпитват компликации на китайския пазар, който е мощно фрагментиран, съобщавa Financial Times.

Добро начало

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Към откриването на двата обекта на веригата в Шанхай имаше огромен интерес. В продажба там бяха пуснати европейски виновност и бира от личните марки на компанията наред с още локални артикули. " Дойдохме да пазарим тук поради немските артикули и евтината бира ", сподели един от първите клиенти на Aldi в Китай Джоу Юхуа.

Чуждестранните супермаркети постоянно срещат компликации в бързоразвиващия се хранителен бранш на Китай. Британската верига Tesco и испанската Dia се отхвърлиха от интервенции в страната, до момента в който немската Metro търси покупател за своя бизнес в Китай. Най-голямата верига супермаркети в света – Walmart, както и френската Carrefour към момента се борят за по-голям дял от пазара.

Трудностите

Европейските компании са възпрепятствани от отдалеченото взимане на решения и компликациите при адаптирането към желанията на китайските купувачи, които за разлика от европейците избират да пазарят постоянно и в по-малки размери. " Китайският пазар се трансформира с по-бързи темпове от западните пазари, а задграничните вериги постоянно не са в добра позиция да се приспособяват ", разяснява анализаторът в консултантската компания OC&C Джак Чуанг.

Aldi ръководи услугата за доставка на хранителни артикули на колоса за електронна търговия Alibaba посредством платформата Tmall от 2017 година насам. " Нашият опит в електронната търговия ни даде чудесна основа за разбирането на потребителското държание на китайските клиенти ", съобщи представител на немската компания.

Клиентите в магазините на Aldi в Китай могат да сканират баркодовете на продуктите със своите телефони и да платят за тях посредством приложение. Доставката до дома се предлага в границите на 3 километра от магазина.

Бизнес моделът на Аldi за увеличение на маржовете на облагата посредством продажбата на артикули от личните марки на веригата ще бъде изправен пред провокации в Китай, където клиентите избират да купуват артикули на обособени марки.

Разширяване към нови пазари

Германската верига, която ръководи над 10 хиляди магазина в 11 страни по света, неотдавна навлезе и на италианския пазар. Компанията уголемява активността си и в Австралия, а също по този начин предходната година влага и 3.4 милиарда $ в американските си интервенции. Целта е да бъдат отворени нови магазини в Съединени американски щати, чийто брой би трябвало да доближи 2500 през 2022 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР