© Staff Още по темата BlackRock отчете най-малките инвестиции във

...
© Staff Още по темата BlackRock отчете най-малките инвестиции във
Коментари Харесай

САЩ заплашват да блокират достъпа на европейските банки до пазара на фючърси

© Staff Още по тематиката
BlackRock регистрира най-малките вложения във фондовете си от две години

Международната неустановеност и увеличението на лихвите от Фед карат вложителите да играят на несъмнено
17 окт 2018
Американските пазари още веднъж приключиха деня с огромни загуби

Dow Jones и S&P потънаха в последните часове на търговията, FTSE и CAC изгубиха 2% в четвъртък
11 окт 2018
Инвеститори виждат късмет за положителни облаги от борсовите спадове на зараждащите пазари

Harding Loevner, Federated Investors и Wells Fargo усилват вложенията си в бумаги на компании от страни като Бразилия
9 окт 2018
Федералният запас даде сигнал за ново покачване на лихвите през декември

Осмото нарастване, наподобява, не попречва продължаващия напредък на стопанската система на Съединени американски щати
27 сеп 2018
Десет години след банкрута на Lehman Brothers: Дебне ли последваща рецесия

Инвестиционните банки са в пъти по-стабилни, само че и още по-големи, а рискът се е преместил в самите финансови пазари
11 сеп 2018
Международните фондове за дялови вложения регистрират рекорден отлив на средства

Причината е комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай
25 юни 2018
Инвеститорите в облигации изтеглят парите си от разрастващите се пазари

Скъпият $ и високите лихвени проценти в Съединени американски щати понижават привлекателността на облигациите от разрастващите се пазари
8 май 2018
Фондовите тържища в Съединени американски щати направиха най-големия дневен спад след избирането на Тръмп

Притесненията, че краят на евтините пари е напълно близо, натискат цените на акциите
4 фев 2018 Един от най-големите регулаторни органи в Съединени американски щати - Американската комисия по търговията със стокови фючърси (Commodity Futures Trading Commission – CFTC), заплаши, че ще спре достъпа на европейските банки до американските пазари на фючърси, в случай че Европейският съюз извърши проектите за контрол над задграничните клирингови къщи след Brexit.

Председателят на регулаторния орган Кристофър Джанкарло назова проектите на Европейски Съюз за промени на Регламента за европейската пазарна инфраструктура " невиждани и изцяло неприемливи " и предизвести, че те биха могли да бъдат посрещнати с тежка реакция от страна на Вашингтон, оповестява Financial Times.

По-рано този месец британската централна банка предизвести, че до 41 милиарда паунда контракти за деривати с падеж след Brexit са изложени на риск, в случай че европейските ръководители незабавно не противодействат на регулаторната неустановеност.

Последствията

Джанкарло сподели, че " това са мощни принадлежности ", като призна, че това може да има съществено влияние върху международните пазари.

Предупреждението идва, откакто английските управляващи се пробват да тушират напрежението с Европейски Съюз по въпроса с клиринга с наближаващото излизане на кралството от съюза. Председателят на регулаторния орган съобщи, че в случай че Европейски Съюз не промени съществуващите проекти, той няма да има " избор ", с изключение на да предприеме необятен кръг от дейности, които включват блокирането на банките от Европейски Съюз да употребяват финансова инфраструктура на Съединени американски щати, като да вземем за пример Чикагската стокова борса.

" Напълно сме наясно с опустошителното им влияние върху достъпа до пазара и даването на ликвидност на търговията на националните пазари, в които ще се ползват ", добави той.

Лондон е водещ международен център за клиринг на деривати в щатски долари и евро, само че европейските управляващи желаят цялата активност в евро след Brexit да се реализира в рамките на Европейски Съюз. Около 90% от компаниите в Европейски Съюз употребяват Обединеното кралство за лихвени суапове, което е една от най-често срещаните форми на контракти за деривати.

Пакетът от промени на Европейската комисия, свързани с клиринговите къщи, постепенно се прокарва в Брюксел, като страните членки не са единомислещи във връзка с последствията от централизирания контрол. Съединени американски щати и Обединеното кралство имат обща причина да се опълчват на европейските проекти за огромен контрол, като и двете страни поддържат " отдадеността " на локалните регулатори.

Според банката Европейски Съюз е постигнал единствено " стеснен прогрес " по основния въпрос за контролиране на договорите за трансгранични деривати и предизвести, че статутът на тези контракти може да бъде решен единствено посредством бързи дейности от страна на Европейската комисия. Опитът за управление на пазара за клиринг породи след започването на договарянията за Brexit.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР