© Social Media ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕГренландия загуби 12.5 млрд. тона

...
© Social Media ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕГренландия загуби 12.5 млрд. тона
Коментари Харесай

4+1 | Как да се предпазим от финансови измами, изкуственият интелект вече може да създава парфюми, и още

© Social Media ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Гренландия загуби 12.5 милиарда тона лед за един ден

Събитията в Гренландия са тревога за нашата изменяща се планета и за това, което учените към този момент назовават " климатична рецесия ". Миналия четвъртък Гренландия изгуби 12.5 милиарда тона лед - нещо, което не се е случвало в никакъв случай до момента. Метеоролози, климатолози и геолози сплотяват напъните си, с цел да изчислят точната скорост на размразяване, с цел да дефинират дали преди се е случвало нещо такова. Повече по тематиката прочетете тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Изкуственият разсъдък към този момент може да основава парфюми, даже без да усеща мирис
Не е ли обонянието най-важната част от основаването на парфюм? Всъщност по-голямо значение при създаването има оценката на данните, а това е нещо, в което изкуственият разсъдък не може да бъде надминат. IBM Research и Symrise - международен производител на парфюми, чиито клиенти са Estee Lauder, Donna Karan, Avon, Coty и други, сътвориха първия парфюм, напълно създаден от изкуствен интелект, който към този момент се продава в Бразилия. Прочетете повече тук.

За потребността от филантропични дисциплини
Хуманитарните университетски дисциплини стават все по-малко атрактивни, защото множеството студенти избират високоплатени специалности - билет за сполучлива и постоянна кариера. В специалностите със STEМ (Science, Technology, Engineering, Mathematics) профил обаче не се учат филантропични дисциплини, заради което приключилите студенти не схващат по какъв начин създадените от тях артикули въздействат на обществото и го трансформират. Прочетете повече по тематиката тук.

За безкешовото бъдеще на богатите страни
Преминаването към цифрови технологии ще донесе големи облаги, само че обществата не са добре готови за страничните резултати. Стандартните разплащания, които са свързани с намачкани банкноти и монети, би трябвало да останат в предишното и всяко разплащане да се случва посредством карти или смарт телефони. Това прекосяване ще направи стопанската система по-ефективна, само че и ще сътвори доста нови проблеми, за които не сме готови. Разказва The Economist.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как да се предпазим от финансови измами
Агресивен маркетинг. Лично отношение. Обещания за обезпечена рентабилност. Нулева информация за рисковете. Кои са белезите, по които може да се познае, че зад някое заричане за лесни пари стои финансова машинация? Това ще научите в пети епизод на подкаст сериала за капиталова просвета " Парите приказват ". Чуйте го тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР