© Shutterstock След продължителен подбор бяха избрани младите компании, които

...
© Shutterstock След продължителен подбор бяха избрани младите компании, които
Коментари Харесай

Кои млади компании влязоха в партньорските програми на фонда Eleven

© Shutterstock След нескончаем асортимент бяха определени младите компании, които да се включат в двете нови тримесечни стартъп стратегии на фонда за рискови вложения Eleven. Инициативата в партньорство с фармацевтичната " Софарма Трейдинг " SOinventure цели да открие бизнеси в региона на здравните технологии, чиито екипи да преминат през образования с специалисти и ментори от фармацевтичната промишленост и бизнеса.

Подобена самодейност фондът провежда взаимно с картовия оператор Visa. В рамките на стартъп програмата Visa Innovation Program млади компании с планове в региона на финансовите технологии ще вземат участие в образования за възстановяване на бизнесите им и тестване на пилотни планове, водени от специалисти в региона.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Подборът на софтуерните фармацевти

За SOinventure кандидитстваха общо 50 компании от девет страни, а до цялостната стратегия бяха позволени общо четири от тях, като в началото оповестената оптималната квота беше пет компании. От фонда показват, че главните претекстове за избор на стартъпи са били капацитетът и иновативността на създадените решения, до каква степен дават отговор на поставеното предизвикателство, експертизата на екипа и опцията за бъдеща интеграция с процесите и бизнес моделите на " Софарма Трейдинг ".

Програмата ще се организира в софтуерния хъб Campus X, а образованията ще бъдат ръководени от студиото за дизайн мислене Creative Shower. Като част от програмата ще работи и вътрешният акселератор във фармацевтичната компания, в който най-хубавите хрумвания на чиновници също ще могат да прераснат в бизнес план във фармацевтичната компания.

В SOinventure влиза българската компания Reloyalty , която създава система за възнаграждаване на лоялността на потребителите към разнообразни търговци. Целта на екипът е да даде информация на бизнесите за техните най-лоялни клиенти, които в подмяна получават % отстъпка от покупките си или натрупат заем за последващи такива.

Сред участниците е и американският стартъп Diasyst , разрастващ активността си от България, който създава приложение за следене на здравословното положение на хора заболели от диабет. През него може да се следи приемът на лекарства, както и обезпечава достъп до екип от здравни експерти за правенето на личен проект за лекуване.

Българската платформа за телемедицина Healee свързва лекари и пациенти. Двете страни си поддържат връзка в чат или посредством видеоразговор, като на база описаните признаци от пациентите лекарите правят онлайн консултация и слагат диагноза. Това икономисва време на потребителите, които могат и да заплатят отдалечено таксата за диагностицирането.

Printivo създава 3D биопринтер, който в композиция със особено биомастило може да сътвори наподобяващи човешка кожна тъкани, които да се употребяват за разнообразни медицински проби. Това дава опция за по-широки и прецизни проучвания за въздействието на разнообразни химични съставки върху човешката кожа.

Финтех участниците

Повече от 50 започващи компании аплайваха в първото издание на Visa Innovation Program. След разглеждане на плановете им единствено шест от тях съумяха да влязат в програмата. Освен капацитета за развиване на бизнеса и устойчивостта му във времето фокус при подбора на стартъпите е и тактиката зад потреблението на финансовите технологии, както и до каква степен членовете на екипите са съумели да се сработят.

Обученията в програмата също ще се управляват от студиото за дизайн мислене Creative Shower. Участниците ще имат достъп и до разнообразни запаси на Visa, с цел да тестват и усъвършенстват решенията си.

Одобрена за присъединяване във Visa Innovation Program е компанията A4E (Analytics for Everyone), която автоматизира разнообразни процеси в фирмите на база предишни техни посочили, услеснявайки работата им и спестявайки им време. Целта на стартъпа е да дава фокусирани услуги, които вземат решение съответен бизнес проблем. Те не изискват апаратура, а се случват на личната платформа на A4E в облака.

В образованието ще се включи също и софтуерната компания Cashwave , която създава онлайн системата за изпращане на електронни подаръчни ваучери от чужбина, ориентирани към B2B бранша. Екипът употребява инфраструктурата на интернационалните ритейл вериги, като по този начин клиентите й не губят никакви средства по пътя Фирмата разрешава и трансграничен трансфер на пари без да са нужни пари в брой или банкова сметка.

Сред участниците е още българската Notolytix с решението NOTO , което цели да предотврати финансови измами, пране на пари, кредитен риск и други Разработката на компанията освен наблюдава заплащанията, само че и изготвя профил на потребителите на база на техните предишни дейности за да се минимизира рискът от машинация.

В програмата влиза и младата компания LogSentinel . Тя създава блокчейн технология за осведомителна сигурност и оказва помощ на клиентите си да подсигуряват, че техните данни са предпазени. Информацията, с която оперира стартъпът, е напълно криптирана. Бизнесът на LogSentinel е напълно B2B насочен.

Българската Payhawk предлага финтех платформа, която улеснява дребните и междинните компании в ръководството на бюджетите им. Тя издава корпоративни дебитни карти, както и софтуерно приложение, което събира и разчита данни от фактури и касови бележки, като по този метод отстранява потребността от разходни доклади.

Профилът на компанията Reloyalty , която създава система за хонорари на лоялността на потребителите към разнообразни търговци, съответствува с критериите на съмвестната стратегия на Visa и Eleven, по тази причина екипът ще вземе присъединяване и в нея.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР