© Shutterstock Добрите комуникационни кампании не просто представят конкретен продукт

...
© Shutterstock Добрите комуникационни кампании не просто представят конкретен продукт
Коментари Харесай

Световните реклами на 2019 г.

© Shutterstock Добрите информационни акции не просто показват съответен артикул или услуга. Те описват истории и предизвикат любознанието на хората, които от своя страна не чакат първия комфортен миг, с цел да превключат рекламата, а с интерес я гледат до дъно, запомнят марката и от фенове се трансформират в консуматори. Именно такива са най-хубавите интернационалните рекламни акции в годишното нареждане на американското профилирано издание AdWeek.

Те значително отразяват значимите публични събития през 2019 година Някои от рекламните продукции застъпват идея, други залагат на откровена връзка без непотребни пресиления, трети се концентрират върху хумористичните послания. Всички те са резултат от смели хрумвания, ексцентрично мислене и синхрон в работата сред организация и клиент.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Топ 3 реклами

Първите три места в класацията на AdWeek се заемат от марки в три разнообразни промишлености – спортни артикули, медии и алкохолни питиета.

Кампанията на Nike, озаглавенa " Мечтай по-лудо " (Dream Crazier), дело на организацията Wieden + Kennedy Portland, е класирана на третото място. Тя беше излъчена за първи път в телевизионната пауза на церемонията по връчването на премиите " Оскар ". В рекламата на Nike водеща е тематиката за провокациите пред дамите в спорта, а слоганът й е " Ако желаят да те нарекат вманиачен, добре. Покажи им на какво е кадърен лудият ". Кампанията е продължение на миналогодишния клип на марката - " Мечтай бясно " (Dream Crazy), в който взе участие американският куотърбек Колин Каперник и провокира редица полемики в промишлеността.



На второ място попада рекламата на изданието The New York Times – " Истината си коства " (The Truth Is Worth It) в партньорство с организацията Droga5. Във времена, когато работата на публицистите среща напън и закани, поредност от пет рекламни клипа показват разнообразни следствия на The New York Times, работата на публицистите и рисковете, които постоянно поемат в името на това да показват истината на читателите си. В акцията са употребявани действителни аудиозаписи и фотоси, събрани в процеса на следствие, които придвижват фена на мястото на събитията, надалеч оттатък рекламния клип.



Първото място в класацията на AdWeek заема взаимната реклама на HBO и бирения бранд Bud Light. Кампанията Joust (рицарски шампионат с кон и копие - от англ. език.) е дело на двете организации Droga5 и Wieden + Kennedy New York и беше излъчена по време на най-голямото спортно (и рекламно) събитие в Съединени американски щати Super Bowl. Рекламата, наподобяваща късометражен филм, преплита сюжета на известния сериал на HBO Game of Thrones и бирата Bud Light. Клипът притегля вниманието на AdWeek най-много поради сполучливата колаборация сред два разнообразни марката и техните организации, които избират да се показват дружно по време на Super Bowl.



Най-гледаните реклами в YouTube

Всяка година видеоплатформата YouTube, благосъстоятелност на Гугъл, разгласява ранглиста на най-гледаните реклами. На първите места попадат продукции с десетки милиони гледания, привлекли вниманието на потребителите през 2019 година поради положителната си концепция и качествената продукция. Класацията обичайно се базира на годишните данни, показани от платформата за видеосподеляне YouTube Ads Leaderboard.

3 . Бранд: Gillette
Режисьор: Ким Гериг
Гледания: 33 млн.



2. Бранд: Hyundai
Творческа организация: Innocean
Медиа организация: Canvas Worldwide
Гледания : 38.9 млн.



1. Бранд: Amazon
Творческа организация: Lucky Generals
Медиа организация: Rufus
Гледания : 39.5 млн.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР