© Samsung Оценка 95/100ПлюсовеВодещ дизайнНай-добрият и голям екран в сектораИздръжлива

...
© Samsung Оценка 95/100ПлюсовеВодещ дизайнНай-добрият и голям екран в сектораИздръжлива
Коментари Харесай

Смартфонът, който има всичко

© Samsung Оценка 95/100
Плюсове
Водещ дизайн
Най-добрият и огромен екран в бранша
Издръжлива батерия

Минуси
Много и ненапълно ненужни функционалности За осемте години от дебюта на първия си модел Galaxy Note в Samsung са виждали какво ли не около тази линия. От първичните насмешки през 2011 година, че никой не желае толкоз огромен смарт телефон (тогава с " мижавия " по днешните стандарти 5.3-инчов екран) и стилус, до PR рецесията с гърмящия Note 7, която южнокорейският колос съумя да преодолее и да обърне в своя изгода. И след десетките милиони продажби на другите модели от серията Samsung съумяха да основат напълно нов сегмент на огромен бизнес телефон, който има всичко нужно. И излезлият на пазара през август Galaxy Note 10 продължава тази традиция. В Samsung избраха по едно и също време да пуснат две разновидности - Galaxy Note 10+ с 6.8-инчов екран и по-малкия Note 10 с 6.3-инчов екран. По-големият модел е същинският правоприемник на предшественика си Note 9, ще бъде измежду най-търсените смарт телефони на есента и в " Капитал " имахме опция да го тестваме.
Дизайн и екран
Не е пресилено да се каже, че в последните години дизайн екипът на Samsung се потвърди като налагащ трендовете в бранша. Най-впечатляващото е, че са съумели да поберат 6.8-инчовия екран в тяло, което е по-тънко и леко и единствено с 0.4 мм по-дълго от предшественика Note 9 (чийто екран беше 6.4 инча). Селфи камерата е изрязана в центъра, а предната част е съвсем безрамкова като се изключи напълно дребни елементи от горната страна и изпод на екрана. За разлика от другата хитова серия на Samsung - Galaxy S10, в Note 10 е отстранен бутонът за виртуалния помощник на Samsung - Bixby. Отстрани отляво са само бутоните за включване и тон, което за някои консуматори може да изисква време за приучване. Друга оригиналност, за първи път в хитов телефон на южнокорейската компания, е премахването на жака за слушалки, като изпод е само отворът за стилуса и USB-C портът за зареждане. По този метод дизайнерите са съумели да поберат по-голяма батерия в тялото. В комплекта въпреки всичко има и AKG брандирани слушалки с USB-C вход. Гърбът е напълно стъклен, като само камерата леко изпъква над него. Екранът заслужава особено споменаване, защото е може би най-хубавият в промишлеността - Dynamic AMOLED панел на Samsung с 3040x1440 резолюция, който поддържа HDR10+.

Хардуер и програмен продукт
В Европа Galaxy Note 10+ се продава със личния процесор на южнокорейците Exynos 9825. Вариантите на пазара са с 256/512 GB вътрешна памет и 12 RAM. Има и microSD слот, който може да усили вътрешната памет до терабайт.Запазена марка на серията Note, несъмнено, е стилусът и тук от Samsung са добавили някои нови функционалности. Вече е допустимо прехвърлянето на ръкописен текст към Word. Експортът беше вероятен и преди, само че не и към продуктите на Microsoft. В този модел свързването с Windows е доста по-лесно и става единствено посредством кабел. Така потребителят може да вижда всички известия и известия от смарт телефона на преносимия компютър си, както и последните направени фотоси. Друга необятно рекламирана от Samsung алтернатива са така наречен Air Actions - жестове със стилуса, при които той може да бъде употребен да управлява отдалечено телефона, да снима, да усилва и понижава изображението и доста други. С така наречен AR Doodle потребителите на Galaxy Note 10+ могат да рисуват непосредствено върху хората и предметите, които снимат, и да прибавят разнообразни хумористични детайли.
Камера
Преди всички нововъведения в региона на камерата бяха представяни първо в серията Note и по-късно в Galaxy S. Сега е противоположното и по-скоро Galaxy Note 10+ употребява към този момент пуснатите с Galaxy S10+ нововъведения. При нашите проби четворната задна камера (16 MP, 12 MP, 12 MP плюс ToF сензор) се представяше извънредно устойчиво във всевъзможни обстановки, въпреки и да не е измежду безспорните водачи от флагманите. Много усъвършенстван е нощният режим, който тествахме в разнообразни условия с положителни резултати. В модела от Samsung са наблегнали и върху видеозаписа, като са добавили нови благоприятни условия, да вземем за пример резултати, при които потребителят може да замъгли фона или да го направи черно-бял, а обектът на снимане да е пъстър. Друга оригиналност е опцията за триизмерно сканиране и възпроизвеждане на обекти, което става с помощта на ToF датчика.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Батерия
От Samsung са съумели да поберат в Galaxy Note 10+ най-голямата си батерия до момента - 4300mAh. Тя се представяше повече от добре в ежедневните ни проби при обикновено потребление, въпреки че при работа на екрана на оптималната QHD+ резолюция резултатите бяха малко по-различни. В комплекта има бързо 25-ватово зарядно, с което телефонът може да се зареди до 50% за по-малко от 25 минути. Моделът поддържа и по-бързи 45-ватови зарядни. Безжичното зареждане поддържа 15-ватови устройства, а телефонът може да зарежда и други устройства безжично - функционалност, която се появи в S10.

Оценка
С Galaxy Note 10+ в Samsung са основали смарт телефон, който има всичко, даже повече от нужното за един актуален бизнес консуматор. За феновете на серията това сигурно е най-хубавият Galaxy Note до момента. Но в това време не е смарт телефон за всеки - огромният му екран, прекомерно многото функционалности и цената сигурно ще спрат значително консуматори. Galaxy Note 10+ се предлага за към 2050 лева за разновидността с 256 GB.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР