© Phil Noble Компанията за доставка на храна Deliveroo привлече

...
© Phil Noble Компанията за доставка на храна Deliveroo привлече
Коментари Харесай

Amazon инвестира в компанията за доставка на храна Deliveroo

© Phil Noble Компанията за доставка на храна Deliveroo притегли вложения на обща стойност 575 милиона паунда от консорциум воден от Amazon паралелно до към този момент съществуващите вложители T Rowe Price, Fidelity и Greenoaks. Размерът на инвестицията на Amazon не е оповестена, само че от Deliveroo обявиха, че е най-голяма от всички, оповестява Financial Times.

Капиталът, вложен в Deliveroo от основаването му през 2013 година, възлиза на повече от 1.5 милиарда $, а компанията е една от най-бързо разрастващите се софтуерни компании в Европа.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Неочаквано добра композиция

Amazon претърпя несполучлив опит за нахлуване на пазара за доставки на храна във Англия и предходната година затвори услугата си Amazon Restaurant. Сега компанията се пробва да възвърне позиции в бранша, възползвайки се от несполучливите договаряния за продажба сред Uber и Deliveroo.

Инвестицията на Amazon ще ускори позицията на конкурентния английски пазар, където Deliveroo се бори за пазарен дял с компанията за доставки на Uber - Uber Eats и най-голямата в бранша - Just Eat.

" Тази инвестиция ще помогне на Deliveroo да пораства и да предложи на клиентите още по-голям избор, съгласуван с техните персонални усети, да предложи на заведенията за хранене по-големи благоприятни условия за разширение на бизнеса, както и да сътвори по-гъвкава, добре платена работа за доставчиците. ", счита Уил Шу, създател и основен изпълнителен шеф на компанията.

Анализатори от Enders Analysis, споделят, че има огромна възможност Amazon и Deliveroo да интегрират услугите си – клиенти да могат да поръчват храна посредством устройствата на Amazon Echo, а куриерите на Deliveroo да доставят колета.

Бърз напредък и нововъведения

Основана през 2013 години от някогашния капиталов банкер Уил Шу и софтуерен инженер Грег Орловски, Deliveroo уголемява бизнеса си с бързи темпове. Компанията оперира в 500 града в 14 страни по целия свят и за нея работят към 60 000 снабдители.

Deliveroo е също по този начин една от първите компании, която създава мобилно приложение и наема свои снабдители, вместо да разчита на заведенията за хранене да оферират тази услуга сами. Тя е и първата, която започва така наречен " тъмни кухни ", в които се подготвя храна само за доставка.

" Впечатлени сме от метода на Deliveroo ", споделя Дъг Гур, управител на Amazon във Англия. " Уил и екипът му са построили новаторска технология и услуга и ние сме разчувствани да забележим какво ще създадат отсега нататък ", добавя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР