© Pexels Още по темата Започва второто издaние на състезанието

...
© Pexels Още по темата Започва второто издaние на състезанието
Коментари Харесай

Cleantech Bulgaria отвори четири програми за стартиращи компании

© Pexels Още по тематиката
Започва второто издaние на надпреварата за студенти на Wizz Air

Голямата премия е безкрайно пътешестване с самолетната компания за една година
11 мар 2018
Седем компании приключиха третото издание на предприемаческата стратегия на Founder Institute

Те показаха бизнесите си пред вложителите и бизнесмени от района
8 мар 2018 Неправителствената организация Cleantech Bulgaria разгласи четири начинания, ориентирани към млади български компании, които създават планове в региона на чистите технологии, запазване на околната среда и устойчивите енергийни решения. Програмите се финансират от Европейския съюз за да поддържа млади бизнесмени в развиването на концепциите им, които могат да окажат световно влияние. Желаещите да вземат участие би трябвало да показват своите бизнес хрумвания, попълвайки съответните форми за кандидатстване във всяка една от четирите съревнования, които одобряват поръчки до края на април.

Pioneers into practice

Програмата е ориентирана както към млади разработчици, които желаят да научат и ползват новаторски модели за стабилно развиване и битка с климатичните промени, по този начин и към организации, които търсят да внедрят сходни решения. Участниците в интернационалната самодейност ще бъдат разпределени в разнообразни организации в Европа за интервал от сред 4 и 6 седмици през септември и октомври тази година. Крайният период за кандидатстване в Pioneers into practice е 15 април, като искащите да се включат би трябвало да дават информация за опита и специализацията си. Подробностите по процеса на асортимент са разказани в уеб страницата на самодейността.

ClimateLaunchpad

Инициативата цели да отличи най-хубавите зелени бизнес хрумвания от 36 страни и да подкрепи развиването им до работещи планове. На локално равнище уредниците ще отличат трите най-перспективни бизнес плана, които да показват страната на интернационалния край в Шотландия в края на 2018 година Там те ще се състезават за премията от 10 хиляди евро и място в акселератора Climate-KIC Accelerator. Инициативата ClimateLaunchpad е ориентирана към екипи и започващи компании в ранен стадий от развиването си. Именно поради това, измежду условията за кандидатстване в националния кръг са бизнесът на участниците да не е на повече от една година, да не са привлекли финансиране над 200 хиляди евро и да не продават продукта или услугата си при търговски условия, а работният език на конкуренцията е британски. Желаещите да се включат в надпреварата би трябвало да попълнят онлайн регистрационната форма, като крайният период за подаване на поръчки е 30 април.

Climate-KIC Accelerator Bulgaria

Акселераторската стратегия се организира за трета поредна година и е ориентирана към екипи на започващи компании, които имат ясна концепция и бизнес проект за развиването й, само че имат потребност от спомагателни средства за валидиране на плана, създаване на първообраз и излизане на пазара. Инициативата ще се развие в два стадия. На първата фаза утвърдените участници ще получат интензивно образование за развиване на бизнесите си и постигане на първи клиенти, както и финансиране до 25 хиляди евро на екип. Във втория стадий от програмата младите бизнесмени ще бъдат подкрепени с до 45 хиляди евро, като ще би трябвало да осъществят първи продажби и да потвърдят на менторите в програмата, че бизнесът им има поле за развиване, както и опция за привличане на следващи вложения. Крайният период за кандидатстване е 3 април, а искащите да се включат могат да попълнят онлайн формата за кандидатстване на уеб страницата на програмата.

PowerUp!

Конкурсът цели да отличи най-перспективните стартъпи от общо 24 страни от Централна и Източна Европа. Победителите от всяка страна, ще се състезават на огромния край на 18 юни в Прага. В PowerUp! 2018 година могат да вземат участие започващи компании, които развиват бизнес най-вече от две години, само че към този момент са на стадий, в който могат да показват първообраз на концепцията си. Желаещите да се включат в конкуренцията би трябвало да попълнят на британски език формуляра за присъединяване, като крайният период за подаване на кандидатури е 15 април.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР