© Pexels Още по темата Повелителят на пчелите Сергей Петров,

...
© Pexels Още по темата Повелителят на пчелите Сергей Петров,
Коментари Харесай

Четири стартъпа ще представят България на Start.Up! Germany

© Pexels Още по тематиката
Повелителят на пчелите

Сергей Петров, съосновател и изпълнителен шеф на Bee smart technologies, пред " Капитал "
7 сеп 2018
Свързаната с България Clippings получи инвестиция от 15.4 млн. $

Водещ вложител във втория рунд е американският фонд AVP
3 сеп 2018 Четири започващи компании бяха определени да показват България на интернационалното събитие Start.Up! Germany, взаимно проведено от немски външнотърговски камари от над 15 страни. В средата на октомври българските стартъпи Playground Energy, Connected Bin, Tickey и " АвтоИконом " ще заминат за Германия, където ще се състезават против останалите над 40 финалисти от целия свят и ще имат опция да показват плановете си пред вложители от Европа и района.

Българските финалисти

Локалните спечелили бяха определени при започване на септември след провеждането на конкурс, журиран от мениджъри на компании, членове на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

На първо място в конкуренцията в България беше класирана започващата компания Playground Energy , която завоюва парична премия 1.5 хиляди евро. Фирмата създава детски уреди с инсталиран в тях генератор, който преобразува кинетичната сила в електрическа и задейства спомагателни светлини и звуци. Целта на компанията е по този метод децата по едно и също време да се учат и да бъдат подтиквани да играят. Паралелно Playground Energy създава още парково съоръжение и уреди за фитнес навън.

Второто място и премия от хиляда евро взе младата компания ConnectedBin , която създава умни решения за събиране на отпадъците от контейнерите в точното време, като дава информация за положението им. Това ще се случва посредством монтиране на самостоятелни сензорни устройства, които демонстрират равнището на запълненост на контейнерите, къде се намират, дата и време на последно изпразване и сигнализират при положение на пожар или вандализъм.

Стартъпът Tickey беше класиран на трето място в локалното съревнование и завоюва 500 евро. Екипът на компанията създава цялостна система за електронни билети за градския превоз, посредством която пасажерите имат опция да купуват билети през мобилните си устройства. За задачата те би трябвало да си изтеглят безплатното мобилно приложение, да си създадат профил и да вкарат данните на дебитната или кредитната си карта, с цел да може да извършат мобилното разплащане.

Въпреки че компанията " АвтоИконом " не завоюва парична премия, тя ще има опция да се състезава на огромния край в Германия през октомври. Екипът приема поръчки за осъществяване на автомобилни услуги като промяна на масло, на дискове, на гуми, премахване на щета, механически обзор и други. Изготвя оферта на клиента и взима автомобила му от посочен адрес, откарва го в оторизиран сервиз, след което го връща назад.

Какво следва

Четирите започващи компании ще вземат участие в интернационалното събитие Start.Up! Germany 2018. В рамките на самодейността те ще обиколят шест града в Германия и дружно с още над 40 интернационалните стартъпи ще посетят редица огромни корпорации и ще се срещнат с работата им. В края на събитието участниците ще се състезават за парична премия в някоя от трите категории на конкуренцията - Insurtech, Smart City или Logistics&Mobility и ще показват плановете си през вложители, мениджъри и бизнес водачи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР