© Nick Oxford Движение на цената на петрола (брент, в

...
© Nick Oxford Движение на цената на петрола (брент, в
Коментари Харесай

Петролът тръгна рязко надолу заради високо предлагане

© Nick Oxford
Движение на цената на петрола (брент, в $ за барел)

Увеличаване

Движение на цената на петрола (брент, в $ за барел)

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Бъдещата корона на Бин Салман може да се окаже от тръни

Убийството на журналиста Джамал Хашоги разсъни сериозното око на Запада за режима в Саудитска Арабия
20 окт 2018
Напрежението към Саудитска Арабия увеличи цената на петрола

Изчезването на журналиста отстъпник Джамал Хашоги и заканите на Рияд доведоха до терзания за предлагането
15 окт 2018 Суровият нефт доближи цена от 75 $ за барел в сряда, като се върна на равнището си от края на август, написа Reuters. Причината се крие в данните на American Petroleum Institute, съгласно които производството се е вдигнало до 9.9 млн. барела на седмица, над упованията на пазара. Докладът на държавното управление се чака по-късно в сряда. Петролът вид брент загуби общо 4.3% от цената си, като през вчерашния ден записва най-големия си дневен спад от три месеца. Американският лек вид означи по-малко намаляване - с 30 цента до 66.1 $ за барел.

Притесненията за прекомерно огромно предложение и по-малко търсене идват, макар че новите наказания на Съединени американски щати по отношение на Иран към момента не са влезнали в действие. Очакванията на вложителите бяха цената да се вдигне. Новите ограничения на Вашингтон против Техеран ще влязат в действие през ноември.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус " Притесненията във връзка с търсенето са тук от известно време ", разяснява Оливър Джейкъб, анализатор от Petromatrix. " Пътят нагоре ще бъде сложен ", добави той. Според анализатори на JBC няма изненада от рухването на цената, тъй като общият взор на пазара е ориентиран към отрицателните упования за закъснение на стопанската система.

С влизането в действие на американските наказания против Иран на 4 ноември износът на страната ще бъде до известна степен обезщетен от Саудитска Арабия, която към този момент стартира да подвига производството си. Халид ал Фалих, саудитският министър на силата, разяснява във вторник, че страната е подготвена да " поеме всякакво търсене, с цел да са удовлетворени клиентите ".

Според някои анализатори обаче цените ще се вдигнат относително бързо. " Все още считаме, че брентът ще доближи цена от 85 $ за барел до края на годината ", разясниха от американската банка Morgan Stanley.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР