© Надежда Чипева Още по темата Ветераните от войната по

...
© Надежда Чипева Още по темата Ветераните от войната по
Коментари Харесай

Витрината на софийския успех

© Надежда Чипева Още по тематиката
Ветераните от войната по " Графа "

Лошата организация на ремонтите в центъра на София убива бизнеса в региона
8 ное 2018
Pandrol: " Новият трамваен път на ул. " Граф Игнатиев " дава отговор на най-високите стандарти "

Отговорът на компанията, произвеждаща виброизолационната система за ул. " Граф Игнатиев ", след обвиняванията за качеството на продукта им
18 окт 2018
От паве на паве – Гранит ли си, бетон ли си?

Кои са доставчиците на " Джи Пи груп " и какви материали се влагат в обновяването на ул. " Граф Игнатиев " и градинката " Св. Седмочисленици "
12 окт 2018
Центърът на София – в какво се трансформират фантазиите

Конкурсът за нов образ на центъра от 2015 година беше съпроводен със кавги и преработван във времето
12 окт 2018 Километър и половина. Толкова е дължината на затворената " Граф Игнатиев " от Канала до Съдебната палата. Това са километър и половина " жива " плът в центъра на столицата, огромна част от които са пешеходна зона и надлежно - цялостни с магазини. По-скоро бяха цялостни с магазини. Защото дребните бизнеси мъчно устоят на планиращия развой на Столична община. Ремонтът тече седми месец и по нищо не наподобява, че ще се вмести в периода от 300 дни. От месеци обектите са с стеснен достъп, остават без вода без предизвестия и нямат никаква сигурност за бъдещето си. Някои от тях са с 80% от оборотите си надолу.

Разбира се, ремонтите във всеки град са неизбежна част от неговото развиване. София не е нито първият, нито последният град, който затваря елементи от центъра си. Подобрената инфраструктура ще вдигне оборотите на тези, които оцелеят. Но няколко неща вършат проблема значим.

Първо, тоталното безгрижие на общината към несгодите, породени от личната й некадърност да възнамерява и надзирава качествено. Никой от засегнатите не знае на кого да се обади, с цел да пита за детайлности, нито знае какъв е графикът на ремонтите, който се трансформира непрестанно.

Общината реагира едвам когато се надигна обществено неодобрение - не изключително добър отзив за активността й. Ако отношението е такова към най-видимата част на София, преценете сами какво е към бизнесите в крайните квартали.

Второ, следващата година предстоят още такива поправки и по нищо не проличава, че традицията от последните години ще се промени. Ето за какво, в случай че бизнесите в този момент съумеят да реализират пробив, това ще е от изгода за всички по-късно.
Защото след 14 години на ГЕРБ-ска власт в столицата, тя към момента не умее да комуникира с хората и бизнесите, нито да възнамерява качествено. А и не е нужно: София разполага с голямо количество европейски пари, които да разхвърля по такива нехайни поправки (стр. 28-29). И ще продължи да ги има - те затварят добре очите за пукнатините във " витрината на триумфа ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР