© Надежда Чипева Още по темата Сърбия избра френския гигант

...
© Надежда Чипева Още по темата Сърбия избра френския гигант
Коментари Харесай

Wizz Air пуска полет между Виена и Варна

© Надежда Чипева Още по тематиката
Сърбия избра френския колос Vinci за концесионер на летището в Белград

Силният вложител прави по-неатрактивно летище София, което след години отсрочване скоро ще бъде препоръчано на непознати оператори
8 яну 2018
Wizz Air против " Летище София "

Нискотарифната самолетна компания апелира изравняването на таксите на остарелия и новия терминал и за 2018 година
16 ное 2017
Wizz Air разгласи нова линия до Братислава и промоционални цени от 2.99 евро

Нискотарифната компания ще се обърне към Европейската комисия, в случай че жалбата й във връзка изравняването на цените на остарелия и новия терминал на " Летище София " бъде отхвърлена
10 мар 2017
" Летище София ": Гответе се за огромното очакване

С идването на Ryanair летище София се препълни. Сега казусът с опашките се мести от остарелия на новия терминал
20 яну 2017
Как Терминал 2 стана Терминал 1

" Летище София " изравни таксите на двата терминала, с цел да може Ryanair да се реалокира на новия
19 яну 2017 Нискотарифната самолетна компания Wizz Air открива база във Виена и полет сред австрийската столица и Варна. Това оповестиха публично от авиопревозвача през днешния ден. Полетът ще стартира да се извършва от 28 април и ще бъде два пъти седмично – вторник и събота. Цените на билетите в едната посока ще стартират от 29.99 евро.

Откриването въз основата във Виена е вест, защото досега нито една от нискотарифните самолетни компании не изпълняваше полети до такава степен с обяснението, че виенското летище е доста скъпо като летищни такси и сметките не им се връзват.

Виенска фантазия
По линията София - Виена все още работят Austrian Airlines и " България ер ". През 2013 година Fly Niki спря полета си сред София и Виена, откакто компанията беше интегрирана в групата на Air Berlin, която искаше да развива Берлин като хъб за източноевропейски връзки, а през 2017 година и банкрутира. Преди това до виенската столица летеше банкрутиралата словашката нискотарифна самолетна компания SkyEurope. Тя спря полетите си през 2009 година

Полетите София-Виена обаче попадат в челните описи във връзка с броя на пасажери от и за летище София, само че досега по тях няма нискотарифна конкуренция. Дали в даден миг ще бъде открита и линия на Wizz Air сред София и Виена към момента обаче е рано да се каже.

Новата база
" Новата база в Австрия съставлява инвестиция на Wizz Air от 331 млн. $ и ще докара до основаване на 120 нови работни места в самолетната компания ", оповестяват от самолетната компания. Австрия ще е 44-ата страна в мрежата на Wizz Air, в която самолетната компания основава база.

Откриването въз основата ще се състои през юни, като в началото там ще бъде основан един аероплан Airbus A320, а през ноември ще бъдат добавени още два самолета Airbus A321. " Този бърз напредък въз основата на Wizz Air във Виена е обвързван с проекти за стартирането на общо 17 нови маршрута на WIZZ от австрийската столица през 2018 година, в това число Варна-Виена ", споделят още от самолетната компания.

Още от България
През 2018 година Wizz Air възнамерява общо 5 нови линии от България (включително линията Виена–Варна). Останалите са от София до Атина, Ница, Малага и Лисабон. Авиокомпанията усилва и честотите на 8 от линиите си от летище София.

Авиокомпанията към момента е в самобитен спор със столичната аерогара, като нискотарифният транспортьор подаде тъжби против политиката на равнене на таксите на двата терминала, които го сложиха в по-неблагоприятна обстановка по отношение на съперника Ryanair, ползващ новия терминал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР