© Надежда Чипева Още по темата Радослав Бимбалов: Бързата дигитална

...
© Надежда Чипева Още по темата Радослав Бимбалов: Бързата дигитална
Коментари Харесай

Ненад Лозович: Рекламните бюджети нарастват, но още не са достигнали нивата преди кризата

© Надежда Чипева Още по тематиката
Радослав Бимбалов: Бързата цифрова среда дава опция на организациите да показва креативния си капацитет

Управляващият шеф на The Smarts, пред " Капитал "
9 ное 2018
Николай Неделчев: Ролята на организациите ще бъде да познават най-добре потребителя и да му оферират ефикасни и елементарни решения

Изпълнителният шеф на Publicis Groupe България, пред " Капитал "
9 ное 2018
Александър Дурчев: Целият пазар би трябвало да премисли метода на ценообразуване и работа с клиентите

Изпълнителният шеф на All Channels Communication Group, пред " Капитал "
9 ное 2018
Голямата работа на рекламните организации

Кои са най-големите информационни групи в България, които ръководят близо 280 млн. рекламни вложения и по какъв начин дигитализацията трансформира бизнеса им
9 ное 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (6 ноември)

" Стандарт " става седмичник; What If поема цифровото обслужване на " Фантастико " и Lavazza; " А1 България " има упоритостта да се намеси по-сериозно на ТВ-пазара и други
6 ное 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (30 октомври)

Законът на Пеевски за медиите гладко мина през медийната комисия; Приходите на " Нова броудкастинг груп " са нарастнали с 10% през третото тримесечие; Interpartners завоюва информационното обслужване на " Монбат ", Предстои образование за акаунт и бранд мениджъри и други
30 окт 2018 Интервюто е част от годишната ранглиста на рекламните организации в България, която " Капитал " провежда за трета година. Тя обичайно стартира с показване на данните на най-големите групи на пазара по основен индикатор доходи за 2017 година и прогнозите на техните мениджъри за развиването на бизнеса им. Повече по тематиката четете тук.

Обяснете с едно изречение какво прави вашата компания?

Ние сме медиатор сред нашите клиенти и техните консуматори, намираме общ език и диалог сред марките и техните консуматори, посредством свежи хрумвания оказваме помощ на бизнеса на клиента.

На какво се дължи растежът в приходите на групата ви през 2017 година?

Беше турбулентна година, тъй като клиент, с който дълги години работихме, към този момент не е част от портфолиото ни. Ръстът се дължи на нов бизнес, който сме привлекли в организацията. Имаме нарастване на броя на клиентите и ненапълно на бюджетите.



В кои посоки се усили и в кои понижа бизнесът ви през 2018 година?

Това зависи от измененията на пазара и на микрониво в организациите. Като цяло има повишаване в стратегическото и креативното обслужване и построяването на марките. Спад не следим, само че до момента в който не завърши годината, мъчно може да се възнамерява. В четвъртото тримесечие може всичко да се случи.

Посочете една позитивна и една негативна наклонност на българския информационен пазар през 2018 година?

Положително е това, че нарастват бюджетите, което е и отрицателно, тъй като още не сме достигнали равнищата, които бяха преди рецесията. Възнагражденията на организациите стават под напън на клиенти, което се случва на всички места по света. В България освен в нашия отрасъл има и проблем с намирането на фрагменти, хората имат независимост да работят където желаят в Европа.

Какви са прогнозите ви за 2019 година за бизнеса ви и за сектора?

За бизнеса зависи от четвъртото тримесечие тази година. Наблюдава се също растеж в избрани сегменти - технологии, цифрови услуги. Добре е да гледаме какво се случва в Западна Европа и в Съединени американски щати и може да предвидим какво ще се случи и в България, тъй като тук малко закъсняват трендовете.

Какво ще прави вашата компания след пет години?

Трудно е да се каже, тъй като за интервал от една, две години промишлеността ни се трансформира толкоз доста, за колкото преди бяха нужни 10 години. Има негативни неща от позиция на настоящия рекламен модел, само че промишлеността е в бездънен развой на промяна и ние, както всички останали, се опитваме да следим тези трендове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР