© Надежда Чипева Още по темата Петър Харалампиев е освободен

...
© Надежда Чипева Още по темата Петър Харалампиев е освободен
Коментари Харесай

Главният секретар на агенцията за българите в чужбина имал 427 000 лева в касета

© Надежда Чипева Още по тематиката
Петър Харалампиев е освободен като началник на организацията за българите в чужбина
5 ное 2018
Добро утро, корупция

Акцията в организацията за българите в чужбина е следващото доказателство за безотчетността на прокуратурата
2 ное 2018
Директорът на ДАБЧ е упрекнат като началник на незаконна група

Петър Харалампиев е арестуван за 72 часа дружно с още четирима индивида
30 окт 2018
Специализираната прокуратура удари по Вътрешна македонска революционна организация

Разследва се корупционна процедура при даването на българско поданство, за която има сигнали от години
29 окт 2018 Главният секретар на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Красимир Томов е съхранявал в банкова касета на свое име активи на стойност над 427 000 лв.. Това разгласи Специализираната прокуратура във вторник, като посочи, че Томов не е заявил сходни средства в имуществената си декларация пред КПКОНПИ, там попадали единствено 25 350 лева на влог и 36 000 лева от заплати.

Красимир Томов е един от четиримата, които през последните дни на октомври получиха обвиняване за присъединяване в проведена корупционна скица за приемане на подкупи в ДАБЧ, отпред на която съгласно прокуратурата е стоял шефът Петър Харалампиев. Томов и Харалампиев бяха арестувани, малко по-късно Харалампиев бе освободен от служба.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Банковата касета на Томов, до която единствено той е имал достъп, е била претърсена през вчерашния ден от Специализираната прокуратура с позволение на съда. В нея били открити огромно количество пари в друга валута - евро, долари, паундове и левове, чиято левова равноценност надвишава 427 хиляди лв..

От прокуратурата показаха, че изземването на парите е станало едвам през вчерашния ден, тъй като юристите на Томов преди този момент са показали, че имат задължения и не могат да вземат участие в тези процесуално-следствени дейности. Същевременно по делото за мярката за неотклонение на Томов показаха, че въпреки той да е упрекнат в рушвет, не са открити никакви пари, които да потвърждават това.

В понеделник министър председателят Бойко Борисов подреди на Министерство на вътрешните работи и ДАНС да извършат инспекция на издадените паспорти на непознати жители за последните пет години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР