© Надежда Чипева Още по темата Още пропуски и грешки

...
© Надежда Чипева Още по темата Още пропуски и грешки
Коментари Харесай

Смъртоносно бездействие

© Надежда Чипева Още по тематиката
Още пропуски и неточности излизат за пътя край Своге

Според инспекции на Института за пътна сигурност има проблеми с пътните знаци, отводняването, маркировката, парапетите и така нататък
4 сеп 2018
Борисов: Имам искания и към други министри

Управляващите ще разискват рокадите в кабинета на съдружен съвет в понеделник
1 сеп 2018
Пътната организация " нямала пропуски " в работата си по пътя в Своге

Доскорошният началник и сегашен член на УС на АПИ Дончо Атанасов не вижда виновност в органа, който заплаща и управлява пътищата в България
31 авг 2018
Трима министри подадоха оставки поради злополуката в Своге (обновена)

Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски се отдръпват по искане на Бойко Борисов, като " по този начин поемат политическата отговорност "
31 авг 2018 Пътищата са рискови, страната го знае, само че не прави нищо, с цел да промени ситуацията. Това излиза от предоставената от Министерство на вътрешните работи информация за отправените към АПИ наставления за проблематични сектори. Фактите са задоволително красноречиви: за 2017 година единствено в регионалните дирекции на петте най-големи града - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, има издадени над 1432 наставления и разпоредби от органите на реда. Но няма нито една наказателна мярка против бездействието на пътната организация по тях.

Това са все пътища, на които нещо не им е наред. Дали има доста произшествия, дали придвижването не е добре проведено, дали настилката е повредена, няма мантинели, знаците не се виждат или маркировката е изтрита - всяко от тези неща може да се окаже причина за драматичен случай. И за поредна препирня кой е виновен.

Може ли Министерство на вътрешните работи да е изпратило 7 наставления до АПИ (по думите на вътрешния министър в оставка) за съответния сектор край Своге и да не са взети ограничения? Вместо да попита това обаче вицепремиерът по публичния ред и сигурността Красимир Каракачанов избра да внушава, че виновността за злополуката може да е единствено на водача. А кой ще попита и Министерство на вътрешните работи за какво е бездействало по неизпълнените наставления?
Сега от АПИ твърдят, че почнали инспекции на всички пътища в страната. Звучи обаче като следващ спешен пиар за усмиряване на публичното мнение. Защото, най-малкото поради предписанията, пътната организация е била наясно с най-проблемните сектори от най-малко година. Отговорното държание допуска, в случай че нещо не е както би трябвало с даден сектор, трафикът по него да бъде спрян до поправянето му. В противоположен случай за произшествията на пътища без публикуван акт 16, какъвто е този през Искърското дефиле, не може да се приказва като за произшествия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР