© Надежда Чипева Още по темата Ненад Лозович: Рекламните бюджети

...
© Надежда Чипева Още по темата Ненад Лозович: Рекламните бюджети
Коментари Харесай

Николай Неделчев: Ролята на агенциите ще бъде да познават най-добре потребителя и да му предлагат ефективни и прости решения

© Надежда Чипева Още по тематиката
Ненад Лозович: Рекламните бюджети нарастват, само че още не са достигнали равнищата преди рецесията

Управляващият шеф на New Moment New Ideas, пред " Капитал "
9 ное 2018
Александър Дурчев: Целият пазар би трябвало да премисли метода на ценообразуване и работа с клиентите

Изпълнителният шеф на All Channels Communication Group, пред " Капитал "
9 ное 2018
София Пенева: Липсата на фрагменти е главен проблем на пазара ни

Изпълнителният шеф на BBDO Group, пред " Капитал "
9 ное 2018
Голямата работа на рекламните организации

Кои са най-големите информационни групи в България, които ръководят близо 280 млн. рекламни вложения и по какъв начин дигитализацията трансформира бизнеса им
9 ное 2018 Интервюто е част от годишната ранглиста на рекламните организации в България, която " Капитал " провежда за трета година. Тя обичайно стартира с показване на данните на най-големите групи на пазара по основен индикатор доходи за 2017 година и прогнозите на техните мениджъри за развиването на бизнеса им. Повече по тематиката четете тук.

Обяснете с едно изречение какво прави вашата компания?

Правим всичко в региона на маркетинговите връзки. Почти няма активност, която в актуалните маркетингови връзки да не се случва в Publicis Groupe България.

На какво се дължи растежът в приходите на групата ви през 2017 година?

Двата съществени ускорителя на растежа бяха отделът ни за медийно обмисляне и PR отделът, който предлага към този момент и услугата за слушане на средата на обществените медии и изготвя разбори, свързани с нея.



В кои посоки се усили и в кои понижа бизнесът ви през 2018 година?

Нараснаха цифровите връзки, услугите, свързани със слушането и разбора на обществените медии, които при нас в огромна степен са експортно насочени, работим за огромни търговски марки по целия свят като Ferrero и P&G. Надявам се, че тази наклонност ще се задържи и идната година. Услугите, свързани с медийното обмисляне, също се развиват във прогресивен тренд.

Посочете една позитивна и една негативна наклонност на българския информационен пазар през 2018 година?

Положителна наклонност е все по-голямото схващане на значимостта на цифровите канали и връзки. Отрицателното е от страна на клиентите, които чакат доста повече от една организация на по-ниска цена, което опонира на естествената бизнес логичност.

Какви са прогнозите ви за бизнеса ви и за сектора през 2019 година?

Ако няма основни макроикономически разтърсвания, не би трябвало да бъде доста по-различна от 2018 година Очаквам едноцифрен растеж на пазара.

Какво ще прави вашата компания след пет години?

Има от ден на ден канали и разнообразни точки за приемане на информация от страна на потребителите, които промишлеността може да употребява за влияние на потребителите. Следващите години ролята на информационните организации ще бъде да познават най-добре потребителя и да му оферират ефикасни и елементарни решения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР