© Надежда Чипева Още по темата Криптовалутите растат, Bitcoin стигна

...
© Надежда Чипева Още по темата Криптовалутите растат, Bitcoin стигна
Коментари Харесай

Дигиталният портфейл на NETELLER позволява търговия с криптовалути

© Надежда Чипева Още по тематиката
Криптовалутите порастват, Bitcoin стигна месечен връх
15 окт 2018
Фалшиви ъпдейти на Adobe Flash започват копачи за криптовалути

Потребителите постоянно не схващат, че са станали жертва на злотворен програмен продукт
14 окт 2018
Близо 90% рентабилност генерира Ripple за седмица
21 сеп 2018 Една от най-големите международни платформи за онлайн разплащания - цифровият портфейл на Paysafe NETELLER, има нова функционалност, която разрешава директна покупка и продажба на цифрови валути. " Новата услуга е налична от 18 октомври, а потребителите към този момент могат да купуват, съхраняват или продават криптовалути, измежду които Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic и Litecoin, ползвайки всяка една от 28 обичайни валути (включително български лев), налични в портфейла ", оповестиха от компанията.

Услуга за криптовалути на NETELLER към този момент е налична в 10 страни, като през идващите няколко месеца поетапно ще бъде пусната в още над 50 пазара, в това число България, както и в мобилното приложение на NETELLER. Това е поредна стъпка към улеснение и разширение на търговията с криптовалути, откакто преди месец Skrill, който е различен цифров портфейл от групата на Paysafe, също вкара такава опция.

" Огромната инвестиция в технологията, както и цялостната иновация във връзка с криптовалутите, провокираха извънредно бързо развиване в тази сфера. Kриптовалутите от ден на ден се употребяват от бизнесите и крайните консуматори, a ние продължаваме да укрепваме позициите си в промишлеността. Като водач в цифровите финанси имаме вяра, че можем да изиграем значима роля и да създадем добавена стойност по едно и също време за промишлеността и клиентите ни ", разяснява Лоренцо Пелегрино, изпълнителен шеф на Skrill и NETELLER.

Как работи

Всичко, което потребителите би трябвало да създадат, е да влязат в своя профил в платформата, да изберат " Crypto " и единствено с няколко клика към този момент имат достъп до опцията за покупка и продажба на криптовалути, закупувани и държани от NETELLER посредством добре позната платформа за търгуване с криптовалути.

Другите функционалности на цифровия портфейл дават опция на потребителите да зареждат суми в разнообразни валути посредством голям брой разнообразни варианти за заплащане.

" Свързването на криптовалутите и обичайните пари по ефикасен и наличен за потребителите метод е неотложно, с цел да могат клиентите да припознаят и употребяват криптовалутите ", споделя още Пелегрино.

Защо в този момент

Директната обмяна на обичайни и цифрови валути беше един от най-големите проблеми при започване на годината, когато имаше същинска нервност по цифровите монети. Но това изигра възпираща роля за непрофесионалните трейдъри и до известна степен ги защищити от надуването и спукването на балона при криптопарите. През последните месеци обаче котировките са релативно по-стабилни отпреди - от 7 август общата пазарна капитализация на цифровите валути варира сред 190 и 240 милиарда $, а търгуваните размери се задържат в границите от 10 до 20 милиарда $ на ден.

Всичко това демонстрира, че има все по-малко спекулации на криптопазарите и нервността от края на предходната година изцяло е отминала.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР