© Надежда Чипева Още по темата Железопътни дневници Влакови маршрути

...
© Надежда Чипева Още по темата Железопътни дневници Влакови маршрути
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Темите, които можете да прочетете само тук

© Надежда Чипева Още по тематиката
Железопътни дневници

Влакови направления в Европа, които ще създадат ваканцията ви невероятна
25 май 2018
Примката се затвори – отново е 2008-а

По-важните тематики, които ще намерите в новия брой на " Капитал "
25 май 2018
Fintech:

Алтернативи на високите банкови такси

Ново потомство компании разрешават да се свият с до 100% разноските за парични интервенции
25 май 2018
Офшорните владения на Цветан Василев

Банкерът е бил краен притежател на десетки компании, а посредством тях и на доста от огромните и недекларирани като свързани кредитополучатели на КТБ
25 май 2018
Високата цена на четенето

Какво влиза в цената на всяка книга и за какво нарастват с третия най-голям ритъм в Европейски Съюз през 2017 година
25 май 2018
Неуспешният поход към еврото

Влизането на България в еврозоната се отсрочва с още няколко години поради нерешените проблеми в банковата система
24 май 2018 Всяка банка е длъжна да разпознава кой е действителният притежател на корпоративните й клиенти – за противопоставяне на прането на пари, финансирането на тероризма, корупцията, както и на образуването на огромни експозиции. В това отношение Корпоративна комерсиална банка би трябвало да е била облагодетелствана. Тя има относително малцина огромни кредитополучатели, доста от тях регистрирани на няколко софийски адреса и с повтарящи се притежатели и шефове. А и за тях очевидно мениджмънтът и притежателите на банката имат положително познание и даже надзор, в случай че се съди по връзката сред тях, част от материалите по делото КТБ. Всъщност обаче във към този момент банкрутиралата банка казусът е бил с противоположен знак - не по какъв начин да се разкрие, а по какъв начин да се прикрие действителният притежател...

Надеждата, че чарът на премиера Бойко Борисов, който омагьоса немския канцлер Ангела Меркел, и по-доброто от предстоящото в Брюксел показване на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, някак си ще отворят за страната вратите на еврозоната, към този момент може да бъде заровена. Подкрепата на Европейската комисия и фактът, че България извършва номиналните критерии за участие, се оказаха незадоволителни. Европейската централна банка и няколко страни членки, наподобява, имат твърдо желание да спрат София да кандидатства за по-популярния като чакалнята на еврозоната европейски валутен механизъм ERM II. Причината е, че българското държавно управление към този момент обществено съобщи нежеланието си да влезе в банковия съюз, преди да получи " да " за преддверието на еврото. Ако се съди по импровизирано споделяните от ЕЦБ проблеми пред България, отлагането може да се окаже освен тактическо с няколко месеца или година, а доста по-дълго.

Интересът към печатните книги в България пораства. Вероятно обаче трендът щеше да е още по-видим, в случай че цените им се одобряваха за по-достъпни. Извън интервалите на промоционални понижения да си фен на книгите в страната за доста хора наподобява като разкош, защото е същинско предизвикателство да се намерят релативно нови заглавия под 15 лева Доказват го и големите опашки пред книжарниците и ревютата, когато има понижения. Цените не престават да се подвигат, изключително през последната година, когато са поскъпнали с 4.6%, което е третият най-голям ритъм в Европейски Съюз. Причините варират от все по-голямата отстъпка за книжарниците, през агресивното наддаване за авторските права до цената на хартията. Въпросът е за какво тези фактори не се демонстрират в същия мащаб и в останалите страни от съюза.

Банковите такси в България не престават да се покачват, а валутните прехвърляния в евро остават най-скъпите в Европейски Съюз, макар че има всички условия посоката най-малко при последните да е надолу. Наскоро поръчан от Европейската комисия отчет на Deloitte сподели, че финансовите институции у нас таксуват приблизително по 24 евро за паричен трансфер от 1000 евро, в Полша под 2 евро, а в страни от еврозоната е съвсем нула. За благополучие новите технологии и бизнес модели към този момент разрешават fintech решения, които имат в пъти по-ниски такси както за евро преводи, по този начин и за други интервенции. Те са ориентирани главно към физическите лица, а положителната вест е, че от ден на ден от тях се оферират и в България, а броят им се усилва. Прочетете за някои от опциите тук.

Пътуването с трен към този момент е един от най-бързите и комфортни способи на напредване в Централна и Западна Европа, който дава опция за опознаване на Стария континент по несравним метод и трансформира пътуването в сантиментално премеждие. В взаимозависимост от времето, с което разполагате, може да организирате пътуването си напълно с трен или да го комбинирате с други типове превоз. В новия брой на " Капитал " можете да откриете няколко хрумвания за разнообразни влакови направления в Европа , които ще създадат ваканцията ви невероятна. Вижте тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР