© Надежда Чипева Още по темата Фондът на фондовете ще

...
© Надежда Чипева Още по темата Фондът на фондовете ще
Коментари Харесай

ЕБВР отпусна 50 млн. евро на Прокредит банк

© Надежда Чипева Още по тематиката
Фондът на фондовете ще търси мениджъри на 67 млн. лева рисков капитал

Ако следващият конкурс на държавната конструкция приключи сполучливо, парите би трябвало да стигнат до новаторски стартъпи
16 май 2018
Големи упования за еврофинансиране през 2018 година

Според оповестената стратегия би трябвало да бъде разгласен банкет на планове по 17 ограничения
7 мар 2018
Европейска банка за възстановяване и развитие: Регионът има потребност от нов модел на икономическо развиване

Държавните финанси на България се усъвършенстват, а стъпките към промяна на правосъдната система и битката с корупцията са прогрес, само че напъните би трябвало да продължат
22 ное 2017 Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) е отпуснала заем за 50 млн. евро на Прокредит банк България, оповестиха от интернационалната институция. Средствата са предопределени за финансиране на дребни и междинни предприятия. В известието не е посочено при какви условия – лихви, обезпечения и прочие, ще се отпускат заемите на крайния кредитополучател.

Секторът на дребните и междинните предприятия съставлява три четвърти от заетостта на страната, както и две трети от нейния БВП, се споделя в известието на Европейска банка за възстановяване и развитие. Възстановявайки се от финансовата рецесия, се чака секторът да пораства още веднъж през идващите години, заради което е от значително значение за него достъпът до финансиране, написа още там.

Прокредит банк е посочена като основна институция, финансираща бранша на дребните и междинните предприятия в България с наблюдения за възходящо търсене на заеми от този вид клиенти. Банката беше основана през 2001 година точно като профилирана в кредитирането на дребни и междинни предприятия, като резервира профила си и все още. От известието излиза наяве, че със заема банката ще може да усъвършенства достъпа до дълготрайно финансиране за клиентите си и да разшири портфолиото си в цялата страна.

По-рано тази година Европейска банка за възстановяване и развитие закупи дял от 3.6% в " Прокредит холдинг ", немския притежател на Прокредит банк. Това стана посредством нарастване на капитала на холдинга с 61 млн. евро през фондовата борса във Франкфурт. Значителна част от издадените нови акции тогава бяха записани от Европейска банка за възстановяване и развитие, като по този начин тя закупи акционерния си дял в " Прокредит холдинг ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР