© Надежда Чипева Още по темата Донеси ми главата на

...
© Надежда Чипева Още по темата Донеси ми главата на
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Ралица Агайн

© Надежда Чипева Още по тематиката
Донеси ми главата на регулаторa

Политически игри и корпоративно лобиране трансфораха банкрута на " Олимпик " в скандал и доведоха до оставка на Ралица Агайн от КФН
23 авг 2018
Политиците желаеха и получиха оставката на Ралица Агайн от КФН

Дебатите в Народното събрание не създадоха решение по какъв начин да се помогне на потърпевшите от банкрутиралия кипърски осигурител " Олимпик "
21 авг 2018 Заместник-председателката на Комисията за финансов контрол Ралица Агайн беше принудена тази седмица да подаде оставка поради банкрута на застрахователната компания " Олимпик ".

Той беше трансфорат в политически въпрос и след среща с Бойко Борисов финансовият министър Владислав Горанов заяви, че държавното управление желае оставката на Агайн, която отговаряше за надзора над застрахователния пазар.

Заедно с това стана ясно, че кабинетът изпраща ДАНС в КФН, а настрана в комисията влиза и прокуратурата. Така тогавашната депутатка от Национална движение „Симеон Втори" имаше малко благоприятни условия за маневриране и още на идващия ден подаде оставката си, а Народното събрание незабавно я одобри.

Впоследствие се разбра, че преди да изиска отдръпването на Ралица Агайн, министър председателят е имал и среща със притежатели на други застрахователни компании. (Вижте повече в текста " Донеси ми главата на регулаторa ".)
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР