© Надежда Чипева Още по темата Amazon революция Как компанията,

...
© Надежда Чипева Още по темата Amazon революция Как компанията,
Коментари Харесай

Таисия Кръстанова: Ние се развиваме паралелно с технологиите

© Надежда Чипева Още по тематиката
Amazon гражданска война

Как компанията, учредена от Джеф Безос през 1994 година, се трансформира във все по-голям състезател на доста пазари
21 дек 2017
Оценката на Spotify измежду частните ѝ вложители доближи 19 милиарда $

Компанията остава най-предпочитаната стрийминг платформа за потребителите
21 дек 2017 В навечерието на новата година се срещаме онлайн с бизнес клиентите на " Капитал " в друг формат събития с обща тематика Digital Transformation. Заедно с тях търсим отговорите на въпросите по какъв начин цифровите технологии въздействат на бизнеса им и по какъв начин трансформират производството, услугите, методите за продажба, създаването на нови артикули.

Таисия Кръстанова е маркетинг и информационен шеф в българската компанията за стрийминг услуги Streamer.bg.

Как технологиите и интернет трансформират бизнеса ви?
- Ние сме софтуерна компания и се намираме в динамична среда с доста промени, които в действителност на нас ни носят главно позитиви. Например хардуерните и софтуерните разработки, които излизат на пазара, ни дават опция да представяме по многолик метод събитията, които излъчваме онлайн и да използваме разнообразни креативен похвати. На технологиите се базира и разпространяването на самото наличие, като да вземем за пример услугата Фейсбук Live, която е относително нова за пазара, само че му даде огромен подтик и го разшири, тъй като от ден на ден както любителски, по този начин и професионално се излъчва онлайн. Проактивно търсим по какъв начин може да се възползваме от новите технологии, тъй че да представим едно по-добро зрителско прекарване.



Как се промени стриймингът през последните години?
- Пре 2009 година, когато ние започнахме да лъчение онлайн, първото ни лъчение беше на фестивал в Балчик, където предавахме просто статична картина и тон в действително време. Колегите тогава бяха доста въодушевени от постигнатото. Ако преди излъчвахме 240p в този момент излъчваме 1080p, което е HD, тъй че представете си какво ни чака след още няколко години.

Какви са опциите на стрийминга сега и какви са трендовете в сферата?
- Възприятието за стрийминга нормално е, че това е еднопосочна връзка, т.е. от дадена локация се излъчва в интернет, чрез устройство. Всъщност обаче може да се излъчва от доста точки – от няколко разнообразни събития или от дрон и да се предава също на доста места през разнообразни платформи. Другата смяна е, че в случай че преди години стриймингът се използваше главно за конгреси и за обществени полемики, в този момент доста повече се употребява за маркетинг цели и основава ползотворна връзка сред марката и другите му целеви аудитории.

Какви са изгодите за рекламодателите, употребявайки стрийминга като средство за връзка с потребителите?
- Получават действителна, ангажираща връзка с потребителите си, защото платформата за стрийминг нормално разрешава съществуването на чат, което демонстрира персонално отношение към хората от другата страна на връзката. Обикновено, когато има лъчение онлайн, има и мнения от феновете, които към този момент не са пасивни, просто да одобряват информацията, а вземат участие интензивно в разговора. Чрез стрийминга могат да бъдат показани по непоказен метод и съответни артикули или услуги. Наскоро правихме продуктово показване за епилатори, като беше поканен и кожен лекар, който разказваше за резултата от потреблението на нов фотоепилатер и имаше доста огромен интерес към събитието, тъй като имаше действителна изгода за публиката.

Какви са провокациите в бизнеса?
- Всичко е онлайн и място за неточности няма. Ако инцидентно падне стриймингът, един некомпетентен човек не би знаел по какъв начин да реагира, а ние доста държим на качеството и на надеждността и по тази причина се застраховаме. На място работим с няколко преносимия компютър, в случай че стане някакъв механически проблем, имаме добра сървърна система и инфраструктура, тъй че нашите клиенти да могат да бъдат сигурни в услугата. Разбира се в случай че на място спре тока, за жалост нищо не можем да създадем.

Какви са прогнозите ви за това по какъв начин ще се развие бизнесът на стрийминг услугите?
- Определено ще има развиване, средата ще става все по-динамична, само че въпреки всичко всичко зависи от технологията. Например все още не излъчваме 4K, тъй като самите технологии не го разрешават към момента. Друг образец е 360-градусовата камера, която нормално има доста положително качеството на картината, когато е разтегната, само че когато се гледа единствено един сегмент от нея, качеството е приблизително. Ако мобилните телефони имат доста по-добра резолюция, а потребителският интернет е доста по-силен, то и качеството на изображението ще бъде доста по-добро. Ние се развиваме редом с технологиите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР