© Надежда Чипева Одитен доклад на Българското бюро Зелена карта

...
© Надежда Чипева Одитен доклад на Българското бюро Зелена карта
Коментари Харесай

"Лев инс" отново настоя, че е жертва на застрахователна измама

© Надежда Чипева Одитен отчет на Българското бюро " Зелена карта " удостоверява, че " Лев инс " е била обект на застрахователна машинация от нейни репортери в чужбина. Това оповестиха на конференция в петък представители на сдружението, без да покажат документа. Така те потвърдиха, че са отказвали заплащания по идващи искания от Италия затова. Според застрахователя, исковете са били за десетки милиони евро.

Измамите били най-често посредством потребление на подправени очевидци на произшествия, злоупотреби с откраднати персонални документи на хора, които не са взели участие в произшествия и с подправяни с погрешни данни претенции за погашение на вреди. За следващ път от " Лев инс " обявиха, че с заплащането по такива случаи се нанася удар по националната сигурност и изтича народен капитал.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Одитният отчет, за който твърди застрахователя, не е обществен и други членове на бюрото, до които " Капитал " се допита, не можаха да потвърдят достоверността му и заключенията в него. От сектора обаче са безапелационни, че отводът от заплащане на заведените искове за компенсации е в несъгласие с метода, по който работи интернационалната система и това е основало проблем за целия пазар, който близо две години остава неуреден.

Покрай ескалацията на напрежението по тематиката, до което докара митингът на 50 чиновници на " Лев инс " пред редакцията на " Капитал " през тази седмица, източници дадоха конкретика за мащабите на казуса. В информация на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи от 16 май тази година, с която " Капитал " разполага, а достоверността й бше доказана от два източника, поискали имената им да не се загатват, се показва, че за 2018 година предявените претенции към компанията са били 5 489 броя на обща стойност 18.8 млн. евро, като бюрото е платило над 11 млн. евро от тях. Към 30.05.2019 година исковете са 145 за 681 хиляди евро. Към тази дата отговорностите на " Лев инс " към националното бюро възлизат на 7.1 млн. евро, съгласно справката.
" Капитал " се свърза с изпълнителния шеф на националното бюро Борислав Богоев за коментар дали това е последната сума, която застрахователят би трябвало да върне, само че той отговори, че по силата на новия си пост може да дава информация единствено на членовете на бюрото, Комисията за финансов контрол и Съвета на бюрата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР