© Надежда Чипева Обясненията на институциите, че не могат да

...
© Надежда Чипева Обясненията на институциите, че не могат да
Коментари Харесай

Проверки, от които мирише

© Надежда Чипева Обясненията на институциите, че не могат да открият от кое място идват пушекът и миризмата, които през последните дни тровят Перник, още веднъж потвърждават, че контролните функционалности на страната работят избираемо. Десетки фотоси и видеа в интернет демонстрират, че на площадките на ТЕЦ-а в града, който е благосъстоятелност на Христо Ковачки, има струпани огромни количества боклуци, само че проверяващите все не могат да ги видят. Тъкмо отидат на място и боклуците изчезват.

" В ТЕЦ-а влязохме, гледахме и в пещта за горене, обиколихме всичко, което беше допустимо – не открихме следи от горене на боклуци ", споделя кметът на Перник Вяра Церовска. Тя въпреки всичко признава, че миризма в действителност е имало, само че не съумели да открият нарушителя. До момента Регионалната ревизия по запазване на околната среда в Перник пък даже не съумяла да установи проблем с качеството на въздуха в града. Според данните ѝ всичко било в допустимите правила, или казано другояче, въздухът бил чист, нищо че даже видимостта бе понижена.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На невярващите на ушите си перничани отиде да дава отговор даже екоминистърът Нено Димов. " Проверките, които вършим на територията на " Топлофикация – Перник ", не установяват нарушаване по отношение на изказванията, че там се горят нездравословни боклуци и отпадък. През последните 6 месеца са направени 16 инспекции, само че не е открито нерегламентирано горене на боклуци ", сподели той и даде обещание нови инспекции. Този път " сякаш " неочаквани, а за по-голям резултат щяла да се търси помощ и от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, прокуратурата и районната здравна ревизия.

Каквито и ведомства обаче да се съберат, в случай че не желаят да видят казуса - няма да го видят. Единственото, което се реализира с въпросните манифести за нови инспекции, е, че Ковачки към този момент е предизвестен в идващите седмици да не доставя отпадъци в централата си. Когато инспекторите си тръгнат, всичко ще се продължи постарому. Също както се случва в другите проблематични централи на енергийния необут - " Брикел ", " Бобов дол " и " Марица 3 ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР