© Надежда Чипева Новият маршрут ще стартира на 27 март

...
© Надежда Чипева Новият маршрут ще стартира на 27 март
Коментари Харесай

Wizz Air пуска линия от София до Малага

© Надежда Чипева

Новият маршрут ще започва на 27 март 2018 година с полети два пъти седмично – във вторник и събота
Още по тематиката
Изненадана, че всички, купили билети, летят, Wizz Air пуска ексклузивен полет до Лондон
от Дневник,31 авг 2017
Московски разпореди инспекция на " Уиз ер "
от Дневник,31 авг 2017
" Уиз ер " остави на летището пасажери с билети
от Дневник,29 авг 2017
Wizz Аir усилва размера на безплатния багаж

Промяната влиза в действие от 29 октомври
19 юли 2017
Близо 1 млн. пасажери повече на летище София през първото полугодие

Ръстът е предстоящ на фона на мощната конкуренция сред Wizz Air и Ryanair
17 юли 2017
Wizz Air пуска полети до Лисабон и Ница

Нискотарифната самолетна компания усилва и броя на полетите си по други направления
16 юни 2017
" Уиз ер " ще се оплаче в Брюксел от дискриминация при летищните такси в София
от Дневник,15 юни 2017 Wizz Air пуска полети от София до Малага от март 2018 година, оповестиха от самолетната компания. Новият маршрут ще започва на 27 март 2018 година с полети два пъти седмично – във вторник и събота. Местата по маршрута към този момент са в продажба и могат да бъдат резервирани на интернет страницата на нискотарифния транспортьор или посредством особено мобилно приложение. Обявените цени стартират от 29.99 евро, като това включва ръчен багаж с оптимални размери до 55/40/23 см, се показва в известие на компанията.
Малага е пристанищен град в южната част на испанското крайбрежие Коста дел Сол и е известна туристическа дестинация.

Освен до Малага, Wizz Air към този момент разгласи, че от март идната година пуска полети от София и до Ница и Лисабон. Тази година самолетната компания пусна линии до Братислава, Катания и вътрешен полет до Варна. Така превозвачът към този момент предлага 33 нискотарифни маршрута от София до Европа и общо 43 дестинации от трите летища в България - София, Варна и Бургас.

Спрени полети

Същевременно стана ясно, че нискотарифната самолетна компания стопира полетите си от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд от 6 ноември 2017 година Това е посочено в позиция на компанията до Българска телеграфна агенция във връзка на сигнали от клиенти за анулирани резервации за посочените дестинации. От компанията изясняват, че заетостта на полетите до тези направления не е дала отговор на упованията и в следствие софийската мрежа е трябвало да бъде усъвършенствана. Допълнителният потенциал ще бъде разпределен по други направления през идващите месеци.
Пътниците със наранени резервации са осведомени и им е предоставена опция да изберат различен полет от графика на компанията, да им бъде възобновена напълно платената сума или да получат 120% от в началото платената цена в своя сметка, които да употребяват за бъдещи резервации. Така е сдинствената дестинация за пътуващите с Wizz Air до Англия след 6 ноември остава Лондон, на летище Лутън.

Първият полет на Wizz Air от България беше през септември 2005 година, като оттогава до в този момент самолетната компания е превозила над 10 млн. пасажери от и до трите български летища, показват от там. Към днешна дата има осем самолета в България – седем в София и един на летище Варна и екипаж от 300 чиновници. За първите осем месеца на тази година от компанията показват, че са превозили над 1.6 млн. пасажери, което е нарастване с 40% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Нова услуга – консултант за пътешествия
Wizz Air вкарва нова услуга Trip Planner. С нея може да се търси информация на интернет страницата на самолетната компания за нови дестинации по разнородни филтри – тип на почивката (ваканционна категория), начална точка, дата, дълготрайност на пътуването и бюджет. Ваканционните категории, които компанията предлага са няколко – градска отмора, фамилна отмора, зимни спортове, приключения/спорт, романтика, плажове, завладяващи направления, занимания и евтина бира.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР