© Надежда Чипева Животът е въпрос на избори - решенията,

...
© Надежда Чипева Животът е въпрос на избори - решенията,
Коментари Харесай

Най-голямата печалба от изборите

© Надежда Чипева Животът е въпрос на избори - решенията, които взимаме всеки ден, дефинират дали съумяваме, или се проваляме. През последната седмица тази констатация има и малко по-едро значение. Преди няколко дни вниманието в България и Европа беше ориентирано към изборите за европейски парламент и те не престават да са значими на най-малко две равнища.

Увеличаване
Преглед на оригинала [111th Public Affairs Detachment] Смаляване
Първото е в България. Кампанията тук беше напълно фокусирана върху вътрешни тематики и главната конспирация беше дали Българска социалистическа партия ще успее да изпревари ГЕРБ, като по този метод наруши стабилността на ръководството. Не се получи - Борисов съумя да изтегли партията си до победа макар свадите, почнали с жилищата на Цветан Цветанов и отдръпването на втория човек в ГЕРБ от първите линии в акцията. Резултатите от изборите обаче демонстрираха, че министър председателят няма доста учредения за наслада. Макар и към момента първа мощ, поддръжката за ръководещите не е изключително висока и от резултатите може ясно да се види какъв брой огромна ниша има за различна партия. Тази ниша към момента не е заета, само че поради изхабяването от дългия престой на ГЕРБ във властта и капацитета за скандални разкрития на разнообразни равнища тя може да се запълни елементарно и бързо.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Ако партиите, които вкараха депутати в европарламента, завоюваха нещо на тези избори, то е в най-хубавия случай глътка въздух. ГЕРБ получава късмет да промени себе си и политиката си, с цел да се задържи още във властта. Българска социалистическа партия има време да реши вътрешните си проблеми, с които по този начин или другояче мъчно може да печели избори, а още по-малко да ръководи. Дясноцентристката коалиция " Да, България " получава късмет да остане в играта и да продължи напъните си хората да я припознаят за опция на по-големите партии. (Вижте всичко и за българската част от изборите тук.)

В България изборите не вземат решение по-големите политически интриги, а единствено ги не престават, само че на европейско равнище резултатите ще доведат до по-сериозна смяна. Националистите и популистите не съумяха да създадат гражданска война, даже в противен случай - зелените партии от Северна Европа завоюваха повече гласове от предстоящото. Сега Европейският парламент няма да бъде доминиран единствено от две партии и това ще промени както хората отпред на Европейски Съюз, по този начин и част от политиките им. Един от резултатите е, че Европейската национална партия, която обичайно е по-добре настроена към Източна Европа, ще загуби въздействие. (Повече за резултата от изборите в Брюксел четете тук и тук.)

Макар и по-малък като резултат, различен един избор тази седмица също заслужава внимание. " Булгартрансгаз " в профил арабския претендент да строи продължението на " Турски поток " през България, с цел да избере обвързван с Русия строител. Крайният резултат от процедурата съответства с прогнозите на съветските медии кой ще победи и по този начин целият конкурс в действителност се оказа типичен образец за реплика, в който политическите причини взимат превес над икономическите. (Още по тематиката тук.)

В броя ще видите още:

Историята на булеварда във Варна, ремонтиран за 113 млн. лева
Българката, която потопи Мозамбик в дълг
Транспортът и строителството са най-рисковите търговски браншове
Колко коства онлайн банкирането
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР