© Надежда Чипева Грозна свада се разрази във Фейсбук между

...
© Надежда Чипева Грозна свада се разрази във Фейсбук между
Коментари Харесай

Нямате човек в Ъпсурт

© Надежда Чипева Грозна кавга се развихри във Facebook сред карикатуриста Христо Комарницки и рап артиста Ицо Хазарта. В петък той качи на страницата си фотография от концерта на артиста в Самоков на протест на ГЕРБ: " За разлика от вас не мисля, че Хазартчето има проблеми с интегритета. Както самичък споделя: "...и за кинти духаш крепко! "

Подтекстът на тази подигравка е, че Христо Петров, както е същинското име на рапъра, който постоянно е заявявал поддръжката си за десните партии, се е продал на ГЕРБ. Последва вълна от мнения против Хазарта, който се опита да се отбрани, че в никакъв случай не е пял за партии, а е отишъл в Самоков да пее, тъй като единствено това е методът творчеството му да стигне до дребния град, което като че ли сипа масло в огъня.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Много негови почитатели - симпатизанти на десните, започнаха да осъждат артиста, след което той излезе с изказване в e-vestnik. В него Хазарта назова Комарницки " Свободолюбив художник на заплата в " Булгаргаз " качил фотография от концерта в Самоков и коментирал по какъв начин духам ". На това карикатуристът отговори: " Мисля, че сериозната тематика, която трябваше да обсъждаме, се измести в жълтини, както става нормално. А тематиката е: Може ли да си бунтовник и опозиционер и в това време да се храниш на трапезата на Властта? "

Извън " закачките " сред двамата създатели Хазарта привидя против себе си офанзива от хората на " Да, България " и написа очевидно афектиран: " И – по какъв начин да го кажа – леко се позачудих Наистина ли тъкмо тези, на които най-вече помогнах, в този момент седят и ме плюят с такова ентусиазъм? Пичове, в случай че бях на мястото на Бойко Борисов – милиони бих ви давал, с цел да продължите да сте такива, каквито сте, и да играете ролята на съпротива.

Аз, гласувайки за вас, ви давам моята поддръжка – да разпределите налозите ми, да водите България напред и да пазите моя интерес пред хищници като Ердоган или Путин. Как тъкмо ще ми пазите интереса пред хора от тоя диаметър, като за най-дребни неща не умеете да се разберете между тях и все някой различен ви е отговорен. " Постът беше препечатан в " 24 часа ", в " Дневник " и други медии.

" Пиша ти всичко това не тъй като мисля, че дължиш някому някакво опрощение. А тъй като ми се коства, че е настъпил моментът да осъзнаеш висотата на своята отговорност ", написа прочувствено " писмо " до Хазарта издателят Манол Пейков.

Журналистът Ивайло Нойзи Цветков също разяснява във Facebook: " Като виждам какво се случва с Хазарта, ми идва да изхвърля албума на " Демократична България " през прозореца на колата. " Колегата му Асен Григоров също разяснява: " Ицо Хазарта е мъдро копеле, към този момент съм му почитател. Текстът е скъп, изключително в частта с политическия разбор на " градската десница ". А някогашният мини по европейските въпроси Гергана Паси написа " WOW, ще стартира и да го чувам. " Политологът проф. Евгений Дайнов също постна текст. " Ицо, оправдавам ти се от името на всички демократични хора, такива сме, повярвай ми, голямата част. "

В интерес на истината прочувственият текст на Христо Петров беше един добър разбор на разочарованието от представянето на градската десница на локалните избори и по тази причина като че ли тушира рецензиите против него за присъединяване му в концерта в Самоков. И тъкмо тъй като писмото му беше озаглавено като тавтология на хитовата му ария " Имам човек във Национална агенция за приходите ", като афишира развода си с градската десница, остави някак горчив усет.
И както заключи преводачката Жанина Драгостинова, също във Facebook : " Право на актьора е да поддържа политическа мощ, право на почитателите му е да се (полу)разочароват, в случай че актьорът поддържа две политически сили. Става прекомерно мелодраматично обаче, когато актьорът се разочарова от разочарованите почитатели... "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР