© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Aко бългaрското прaвитeлство започне да управлява Сахара,

...
© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Aко бългaрското прaвитeлство започне да управлява Сахара,
Коментари Харесай

Годината на Нено Димов - дръжте се

© НАДЕЖДА ЧИПЕВА " Aко бългaрското прaвитeлство стартира да ръководи Сахара, ще настане рецесия за пясък ", гласи един от настоящите вицове с незнаен създател към водната рецесия в Перник. Въпросът е до каква степен в действителност е единствено анекдот поради друго изказване (по мотив на неотдавнашния скандал със замърсяване на въздуха от горенето на отпадъци в ТЕЦ-ове на Христо Ковачки): " Въздухът се разгръща на всички места и е доста мъчно да докажете кой цапа. "

Неговият създател тези дни е необятно прочут - министърът на околната среда и водите Нено Димов. Покрай абсурда с хилядите тонове неразбираем отпадък от Италия в Народното събрание министърът изясни, че не разполага с информация - макар изявленията и изказванията на италианските управляващи, предотвратили следващия импорт. Ден преди прокуратурата и ДАНС да стартират инспекция на площадката в Плевен, от Министерство на околната среда и водите изясниха, че същата площадка е проверявана девет пъти през предходната година и не е намерено нищо неправилно.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Междувремонно Европейската комисия откри наказателна процедура против България, тъй като Димов не е издал в период заповедите за огромна част от предпазените зони по " Натура 2000 ". А седмица по-рано по заведено дело от " Капитал " съдът го задължи да даде цялостна информация кои компании и от кое място внасят боклуци, какво съдържат и къде се оползотворяват - която дълго време отхвърляше с претекста, че не е социална.
След като Окръжната прокуратура в Перник излизе с разпореждане за директната отговорност на двамата министри - районния и на околната среда и водите за пресъхването на язовир " Студена ", профилираната прокуратура ги извади от обсега на следствието си и на процедура ги оневини. За Петя Аврамова не е доста несъмнено дали ще остане на поста си след заканата на превозвачите за транспортна обсада поради тол системата, само че екоминистърът най-малко до през днешния ден изглеждаше непреклонен.

Показната акция на прокуратурата в четвъртък против него (формално поради боклука) демонстрира, че натвореното от този министър в продължение на три години към този момент не предстои на PR надзор. Дори и отхвърлен от поста, протичащото се в сферата, която управляваше, обрисува 2020 като годината на Нено Димов - дръжте се.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР