© Надежда Чипева Агенцията по вписванията съобщи, че с оглед

...
© Надежда Чипева Агенцията по вписванията съобщи, че с оглед
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията въвежда строг режим за обслужване на гише

© Надежда Чипева Агенцията по вписванията заяви, че с оглед епидемиологичната конюнктура в страната от понеделник, 16 март, вкарва " непоколебим режим " на обслужване на клиентите си на гише, за да не позволява скупчване на хора в офисите. Агенцията прикани жителите да употребяват електронните й услуги, в това число да употребяват електронен автограф или документ, с цел да подават декларациите онлайн.

В известието се напомня, че наближава крайният период за подаване на заявления по член 38, ал.9, т.2 от Закона за счетоводството - от предприятия, които не са осъществявали активност през годината и не подават годишен финансов доклад и доклад за активността, а вместо това заявяват еднократно този факт през първия регистриран интервал. Според статистика от минали години през последните 10 дни от този интервал - от 20 до 31 март, подаващите заявления на гише доближават до 5000 души на ден . В този подтекст се моли към всички да употребяват електронен автограф или документ, публикуван от организацията, с цел да подадат нужните документи онлайн и по този начин да се избягнат скупчвания на хора.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Пропускателният режим във всички офиси в страната ще бъде доста непоколебим и в салоните ще се позволяват толкоз хора, колкото гишета работят. Всички останали клиенти ще изчакват реда си отвън постройките , като ще се съблюдава сред хората да има разстояние 1 метър . Създадена е изключителна организация за по-бързо приемане на документите, за престоя на всеки един консуматор в постройката да бъде оптимално къс. Обработката на документите ще се прави от чиновниците а Агенцията отвън работно време ", се споделя в известието.

Гражданите се приканват да употребяват всички цифрови контакти за отправяне на запитвания, което в работно време може да става на телефон 070012107, както и на мейл [email protected] когато и да е. Висш съдебен съвет разгласява информация за съдилищата, които отсрочват откритите съвещания

Междувременно Висшият правосъден съвет разгласява на уеб страницата си информация за съдилищата, чийто ръководители са издали заповед за отсрочване на откритите правосъдни съвещания, както и тези, които не са издали такава заповед. Тези заповеди за другите съдилища са за разнообразни периоди и от друга начална дата, което доста затруднява юристите и страните. По тази причина юристи приканиха да се унифицират ограниченията в другите съдилища. Други юристи пък приканиха в писмо до Народното събрание, Министерския съвет и Висшия правосъден съвет да се наложи мораториум върху процесуалните и материалните периоди по делата минимум за интервала на изключителното състояние, оповестява lex.bg.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР