© Motorola Оценка 80/100ПлюсовеДобър дизайн и ценаКачествена батерияБързи Android обновленияМинусиНяма

...
© Motorola Оценка 80/100ПлюсовеДобър дизайн и ценаКачествена батерияБързи Android обновленияМинусиНяма
Коментари Харесай

Качество на достъпна цена

© Motorola Оценка 80/100
Плюсове

Добър дизайн и цена
Качествена батерия
Бързи Android обновления

Минуси
Няма доста наличие за 21:9 екрана

През последните години Motorola се наложи като производител, който концентрира напъните си главно върху налични смарт телефони с отлични характерности, изцяло задоволителни за междинния производител. Според компанията, която е част от Lenovo, множеството клиенти не са подготвени да заплащат хиляди за последния флагмански модел. Явно е на прав път, тъй като G-серията й в ниския и междинния клас е продала над 70 млн. смарт телефона от излизането си през 2013 година, и то преди дебютиралите през април тазгодишни модели. Сега Motorola усилва напъните си в междинния клас с новия Motorola One Vision, с който не крие упоритостите си да притегли още повече консуматори към марката, и то без висока цена.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Дизайн и екран

Motorola залага за първи път на няколко характерности в собствен телефон. One Vision има 6.3-инчов екран с 21:9 съответствие, което съгласно компанията е широкоекранният формат на холивудските продукции, въпреки и да няма доста сходно наличие в YouTube и други видеоплатформи. Това прави смарт телефона, който съвсем няма рамки в профил на екрана, леко по-дълъг от други модели. Това може леко да затрудни потребителите с по-малки ръце, само че те ще свикнат бързо с модела. Панелът е IPS LCD, а резолюцията е Full HD+ (2520x1080).

Предната камера е вградена в горната лява част на екрана. Леко заобленият тил е пластмасов с преливащи цветове според от светлината. Там е и пръстовият отпечатък. Отдолу е USB-C портът за зареждане, а в горната част има 3.5 мм жак за слушалки.

Хардуер и програмен продукт

За първи път Motorola употребява процесор на Samsung - в тази ситуация Exynos 9609 (всъщност за първи път в телефон отвън Samsung). One Vision идва с 4 GB RAM и 128 GB вътрешна памет, която може да бъде разширена с до 512 GB през microSD - извънредно положителни индикатори за телефон от междинния клас. One Vision се оправя добре и не се задъхва и при съществено натоварване, въпреки да не е равносилен на смарт телефоните от високия клас. Софтуерът е Android 9 Pie без особени добавки от Motorola, само че по-важното е, че One Vision е част от Android One, софтуерен стандарт на Гугъл, който подсигурява, че телефонът ще получава месечни обновления за сигурност за минимум две години от излизането на модела. Което пък значи, че One Vision ще получи най-малко Android 11.

Камера и батерия

Маркетинг напъните на Motorola при промотирането на One Vision са фокусирани върху фотовъзможностите му. Задната камера е двойна, а главният 48-мегапикселов датчик може да бъде забелязан в по-скъпи модели като OnePlus 7 Pro. Вторият датчик е 5-мегапикселов, който подкрепя основния. Компанията залага на така наречен технология Quad Pixel, която комбинира четири пиксела в един огромен пиксел, като концепцията е, че подкрепя снимането в едва осветена среда. Телефонът се показва устойчиво в множеството условия, изключително за модел в междинния клас. Снимките са качествени и ясни, а нощният режим се оправя обичайно, въпреки и в някои случаи да има много звук в крайния резултат. Предната камера е 25-мегапикселова. Батерията е 3500mAh и макар огромния екран дава опция за над един ден работа при приблизително натоварване. Безжично зареждане, предстоящо, няма в подобен модел, само че в комплекта има и бързо зарядно.

Оценка
Motorola One Vision е за тези консуматори, които не желаят да дават доста пари за смарт телефон от най-високия клас, само че в същото време чакат да получат качество на налична цена. Моделът се показва добре във всевъзможни условия, а в ценовия си диапазон няма доста съперници (друг модел на Motorola - G Plus е допустима алтернатива). Предлага се за 550 лева без проект.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР