© Mike Segar Още по темата Пазарите преживяват най-лошите си

...
© Mike Segar Още по темата Пазарите преживяват най-лошите си
Коментари Харесай

Пазарите отново са на червено, но по-спокойни

© Mike Segar Още по тематиката
Пазарите претърпяват най-лошите си дни от февруари насам

Dow Jones и S&P500 в Съединени американски щати намалиха цената си с над 3%, Европа и Азия последваха наклонността
11 окт 2018
Федералният запас даде сигнал за ново покачване на лихвите през декември

Осмото нарастване, наподобява, не попречва продължаващия напредък на стопанската система на Съединени американски щати
27 сеп 2018 Американските показатели се успокоиха в четвъртък, откакто изгубиха над 3% от цената си през сесията в сряда. Към 21 ч. българско време Dow Jones отчиташе намаляване с 0.7%, а S&P - с 0.8%. Въпреки че тържищата още веднъж са на загуба, спадът е надалеч по-слаб. Добрата вест за вложителите е, че софтуерните компании се завърнаха в зелена територия и Microsoft, Apple и Intel означиха растежи от надлежно 0.9, 0.3 и 0.2%.

Фондовият пазар в Съединени американски щати претърпя един от най-черните си дни в сряда, поради редица терзания. Основната причина за страха на вложителите продължава да бъде ескалацията на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Друга е следващото повдигане на лихвите от страна на Федералния запас, като американският президент Доналд Тръмп за следващ път изяви несъгласието си с политиката на централната банка.

Лоша вест за пазарите пристигна и от по-ниската инфлация от предстоящото, въпреки тя да беше по-скоро подценена на фона на останалите опасения. " Никой към този момент не приказва за инфлация, тъй като всички са в потрес от случилото се през вчерашния ден ", разяснява пред Reuters Майкъл Антонели, шеф в Robert W. Baird. " Инвеститорите се опасяват от настроенията на пазара и никой не смее да си покаже главата след вчерашния ден. Към този миг рискуваме всеобщи разпродажби. "

Европа на алено

Европейските тържища предстоящо приключиха деня в четвъртък по този начин, както го и започнаха - надълбоко в алената територия. Германският показател DAX загуби 1.5% от цената, до момента в който английският FTSE и френският CAC се намалиха с 2%.

Освен връзката сред европейския и американския бизнес, вложителите на Стария континент имат опасения и, че след Доналд Тръмп ще насочи вниманието си към смяна на комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Европейски Съюз. През последните две години всички всеобщи земетресения на американските, азиатските и европейските пазари са били свързани с опасенията от ескалация на комерсиалната война посредством мита.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР